Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Urban Mobility Systems BV

UMS Zolution™

Bedrijfsnaam Urban Mobility Systems BV
KvK Nummer 67299008
Website https://urbanmobilitysystems.nl/
Beschrijving onderneming Urban Mobility Systems BV is een dynamisch en snelgroeiend bedrijf dat praktische oplossingen biedt om volledig elektrisch vervoer van mensen en goederen mogelijk maken. Onze kernactiviteit is Clean-Tech Engineering. Wij bouwen hoogwaardige elektrische voertuigen, maken elektrificatie-kits t.b.v. industriële voertuigen en ontwerpen energieopslagsystemen.
Naam innovatie UMS Zolution™
Beschrijving innovatie De UMS Zolution is een volledig elektrisch aangedreven lichtgewicht voertuig voor binnenstedelijke distributie (“last mile”) van goederen.
Uniek hierbij zijn; het composiet “sandwich” materiaal gebruikt voor de productie van de body, de “monocoque” bouwwijze van het voertuig, en de gelede constructie.
De combinatie van deze eigenschappen levert een uitermate licht, wendbaar en eenvoudig te beladen voertuig op met vele praktische voordelen t.o.v. reguliere distributievoertuigen.
Website innovatie https://urbanmobilitysystems.nl/solution...
Noodzaak en belang van deze innovatie De UMS Zolution biedt een emissie-loos alternatief voor de zwaardere milieubelastende dieselvoertuigen. De transport- (stadsdistributie) sector heeft met de Zolution de beschikking over een stil en schoon voertuig met een veel grotere laadcapaciteit dan de nu gangbare voertuigen. Ook is de Zolution door de unieke bouwwijze (geen chassis) ook zonder hydraulisch laadplatform eenvoudig toegankelijk met steekwagens, palletwagens en rolcontainers, dit bespaart de ondernemer veel tijd in de leveringen.
Bijdrage aan een betere wereld 100% elektrisch vervoer zorgt voor een betere luchtkwaliteit en leefklimaat in de binnenstad.
Door de zeer gunstige verhouding tussen voertuigafmeting en laadcapaciteit hoeven er (in vergelijking met reguliere bestelwagens) minder voertuigen de stad in en zorgen deze daarom ook voor minder overlast.
Het lagere eigengewicht van het voertuig is gunstig voor kwetsbare historische binnensteden (bv grondverzakking op de Amsterdamse grachten en werfkelders in Utrecht)
De transportondernemers kunnen makkelijker en effectiever werken.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Zolution is het enige voertuig in zijn soort

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact