Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Twisters

Twisty-opener en hulpstuk daarbij

Bedrijfsnaam Twisters
KvK Nummer 74387855
Website www.twisty-opener.com
Beschrijving onderneming Het bedrijf produceert de twisty-opener, een mooi, handvriendelijk en effectief hulpmiddel om o.a. deksels en doppen mee open te draaien. Geschikter voor mensen met oude, zwakke of pijnlijke handen dan wat er al op de markt was. Verder produceren we een (fixeer)hulpstuk voor de twisty-opener waardoor deze ook gemakkelijk gebruikt kan worden door mensen met een beperkte handfunctie of met maar één bruikbare hand. Met een verwijzing van een ergotherapeut wordt deze combinatie via een aanvullende verzekering vergoed.
Naam innovatie Twisty-opener en hulpstuk daarbij
Beschrijving innovatie De Twisty-opener is eigenlijk een riemmoersleutel, een handige hefboom die alom in gebruik is om oliefilters los en vast te draaien. Maar in tegenstelling tot alle andere riemmoersleutels hoeft men bij dit unieke model niet sterk en handig genoeg te zijn om de lus telkens op maat te maken. De twee lussen komen tijdens het gebruik precies op maat door de juiste draaibeweging te maken. Dit, en het feit dan men de hand niet hoeft te spreiden tijdens het gebruik, maakt dat dit product zeer handvriendelijk is. Met het fixeer hulpstuk erbij kan men ook met één hand of met heel zwakke handen alle deksels en doppen open- en dichtdraaien .
Website innovatie https://www.twisty-opener.com/product-in...
Noodzaak en belang van deze innovatie De zelfredzaamheid van de mensen die door allerlei aandoeningen zwakke handen hebben (of maar één bruikbare hand) en van ouderen wordt vergroot. In het dagelijks leven moet men geregeld een tube, fles, pot, medicijnpotje, thermostaatkraan etc. openen of -dichtdraaien en met de twisty-opener in huis hoeft men niet meer te wachten op hulp.
Bijdrage aan een betere wereld De twisty-opener gaat, door de toepassing van topkwaliteit materialen, bij normaal gebruik zeer lang mee, hopelijk tientallen jaren. Mocht per ongeluk iets misgaan met de leren lussen, dan kunnen ze gemakkelijk vervangen worden. Deze opener vervangt in zijn eentje meerdere kunststof en metalen voorgangers (voor verschillende toepassingen), functioneert beter, en zorgt bovendien in de productie- , gebruiks- en afvalfase voor een minimum aan vervuiling en energieverbruik. Leer en hout zijn composteerbaar.

De zelfredzaamheid van een groeiende groep mensen wordt vergroot. Niet meer hoeven wachten op hulp van anderen bij een alledaags probleem als het openen van een zuivelpak of een flesje of medicijnpotje: er zijn al honderden mensen heel blij met hun twisty-opener.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het unieke, beschermde model zorgt ervoor dat de lussen niet telkens op maat hoeven te worden gemaakt, waardoor een beproefd en onmisbaar instrument geschikt gemaakt is voor een nieuwe, enorme, groeiende doelgroep en voor nieuwe toepassingen. De keuze van materialen (Europees, robuust, plantaardig gelooid, c.q. afgewerkt met lijnolie) zorgen voor duurzaamheid en het terugdringen van afval. Het productieproces (gedeeltelijk door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) is maatschappelijk verantwoord.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact