Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

TweeKracht

TweeKracht Kernkrachten Spel

Bedrijfsnaam TweeKracht
KvK Nummer 17235078
Website www.tweekracht.nl
Beschrijving onderneming TweeKracht is een ontwikkelaar, uitgeverij en opleider op het gebied van coach tools. Met de tools van TweeKracht zorgen we ervoor dat een individu, team of organisatie erachter komt wat ze de meeste energie geeft, hoe ze het beste met zichzelf en anderen kunnen verbinden, hoe ze hun veerkracht versterken en hun gevoel van autonomie en vrijheid vergroten. Dit op een speelse, innovatieve en laagdrempelige wijze.
Naam innovatie TweeKracht Kernkrachten Spel
Beschrijving innovatie De scherpte van een psychometrisch meetinstrument,
de emotionele impact van een goed coachgesprek,
de fun van een van de leukste spelletjes die je kent.

Dat is het TweeKracht Kernkrachten spel.

Het spel is op dit moment verkrijgbaar als kaartspel met boek,
en kan als individuele- of groepssessie afgenomen worden.
De kortste spelvorm duurt slechts 10 minuten.

Een online versie is in ontwikkeling.

Website innovatie www.tweekracht.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Coaches, psychologen, leraren, teamleaders en recruiters kunnen nu met hun cliënten, leerlingen, teammembers en kandidaten werken, niet vanuit hun (aangeleerde) gedrag en competenties, (want dat is symptoombestrijding) maar vanuit hun grootste energiebronnen, vanuit persoonlijke intrinsieke motivatie.

Door de speelse vorm in combinatie met de grote persoonlijke impact en de snelheid van werken krijgt de doelgroep een zeer krachtig gereedschap in handen.
Bijdrage aan een betere wereld We leven in een tijd waar mensen steeds kwetsbaarder worden. Burn-outs zijn aan de orde van de dag. Psychische klachten zijn de nummer 1 reden van arbeidsongeschiktheid wereldwijd. (Bron: WHO). Wij zijn van mening dat de gereedschappen die ontwikkeld zijn om deze klachten te lijf te gaan niet afdoende werken omdat deze allen zijn gebaseerd op het bijsturen van aangeleerd gedrag. Alleen bijsturen vanuit de kern van een persoon is werkelijk effectief. Met het Kernkrachten spel wordt deze kern ontdekt en diep gevoeld, waarna iemand echt kan groeien in een veerkrachtiger, vrijer en meer verbonden persoon.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het KernKrachten Spel is nieuw en origineel omdat het de volgende zaken combineert:

De scherpte van een psychometrisch meetinstrument: het vervangt dus meerdere lange enquêtes met meerkeuzevragen, en heeft daarbij een zeer accurate uitkomst.

De emotionele impact van een goed coachgesprek: de opzet van het spel (forced choice format vragen) zorgt voor een emotionele en rationele reis naar binnen. Het spelen van het spel heeft een grote mate van zelfontdekking tot gevolg en heeft een aantoonbaar positief effect op veerkrach en vrijheidsbeleving van een kandidaat zonder verdere coaching.

De fun van een van de leukste spelletjes die je kent: de speelse opzet en de prikkelende vragen maken het een soort persoonlijke triviant. Omdat het over jou gaat, is het een energizing ervaring.

De snelle werking, al vanaf 10 minuten: normaal gesproken zijn hier meerdere sessies van 1,5 uur voor nodig om dit soort impact te bereiken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact