Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Too Good To Go NL BV

Too Good To Go

Bedrijfsnaam Too Good To Go NL BV
KvK Nummer 70130442
Website www.toogoodtogo.nl
Beschrijving onderneming Too Good To Go is een social impact company. Onze missie is om iedereen te inspireren en in staat te stellen om samen te strijden tegen voedselverspilling. Wereldwijd wordt namelijk ruim 1/3 van al het geproduceerde eten verspild! Met Too Good To Go maken we het gemakkelijk voor iedereen om een steentje bij te dragen en daarmee positieve impact te hebben. Dit doen we onder andere door de slimme inzet van tech – de app. Via onze app koppelen we consumenten aan winkels en restaurants die aan het einde van de dag eten overhouden. Consumenten kunnen in de app een zogenaamde Magic Box (pakketje overtollig eten) kopen en halen die zelf op het aangegeven tijdstip op bij de winkel of restaurant.
Naam innovatie Too Good To Go
Beschrijving innovatie Via de Too Good To Go-app koppelen we consumenten aan winkels en restaurants die aan het einde van de dag eten overhouden. Consumenten kunnen in de app een zogenaamde Magic Box (pakketje overtollig eten) kopen voor ⅓ van de originele verkoopprijs en halen die zelf op het aangegeven tijdstip op bij de winkel of restaurant.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Sinds de lancering van de app in Nederland op 22 januari 2018 zijn al ruim 4 miljoen maaltijden gered die anders in de vuilnisbak terecht zouden zijn gekomen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Inmiddels zijn al 4.000 ondernemers op ons platform aangesloten en heeft de app 1,8 miljoen Nederlandse gebruikers. Iedereen wint met de Too Good To Go-app: partners, consumenten en vooral, het milieu! Ondernemers dringen hun dagelijkse verspilling terug, ontmoeten nieuwe klanten in de winkel en verdienen nog wat aan producten die anders weggegooid zouden worden. Consumenten ontvangen tegen een gereduceerd nog overheerlijke producten en kunnen iets extra’s doen om zich in te zetten voor een betere wereld. Het milieu is de grootste winnaar. Met elke geredde maaltijd wordt circa 2,5 kilo co2-uitstoot bespaard.
Bijdrage aan een betere wereld Voedselverspilling heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu - het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. En dat is heel slecht nieuws voor onze aarde. Bij Too Good To Go zetten we ons iedere dag in om de strijd tegen dit probleem aan te gaan, dat zit ons ons DNA. Met het redden van 4 miljoen maaltijden in Nederland is al bijna 10 miljoen kilo co2-uitstoot bespaard.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Met Too Good To Go maken we het gemakkelijk voor iedereen om een steentje bij te dragen en daarmee positieve impact te hebben. We zetten in op ogenschijnlijk kleine acties, die samen grote impact creëren. Als je de Too Good To Go-app gebruikt kun je als consument juist iets extra’s doen in plaats van iets te laten in de strijd om een betere wereld. We weten dat we niet het enige initiatief tegen voedselverspilling zijn in Nederland. Gelukkig maar, we werken namelijk graag samen met partners in onze missie en strijd tegen de vuilnisbak. Want dat is onze enige echte concurrent waar we tegen strijden.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact