Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

The Flower Farm BV

Palmolievrije margarine

Bedrijfsnaam The Flower Farm BV
KvK Nummer 74819089
Website www.theflowerfarm.nl
Beschrijving onderneming Een margarinemaker met een missie. Palmolie veroorzaakt kap van regenwoud. Wij willen helpen de regenwouden die er nog zijn te beschermen door margarine te maken zonder palmolie maar met een alternatief waarvoor geen regenwouden gekapt worden.
Naam innovatie palmolievrije margarine
Beschrijving innovatie Gewone margarine bevat tot ruim 40% palmolie. Palmolie is medeverantwoordelijk voor de ontbossing van onze regenwouden. Om dat te helpen stoppen maken we margarine zonder palmolie maar met shea boter waarvoor niet wordt ontbost. Zo maken we het mogelijk dat consumenten kunnen kiezen voor een palmolievrij alternatief en hopen we de publicitaire impact over het palmolie- en ontbossingsprobleem.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie The Flower Farm is het enige missiemerk in de margarinecategorie. We zijn een beetje de Tony's Chocolonely's van de margarines. We maken het palmolie- issue voor sector openbaar en agenderen een belangrijk maatschappelijk issue; de verwoesting van regenwouden door de palmolie-industrie. We doen dat op een positieve, blije manier. En zorgen ervoor dat mensen zelf bij kunnen dragen door palmolievrij te kopen.
Bijdrage aan een betere wereld Door de grote vraag naar palmolie neemt het aantal oliepalm plantages snel toe. Daarvoor wordt regenwoud afgebrand. Ieder jaar verdwijnt er 5,5 miljoen hectare regenwoud, 5 miljard bomen, 169 bomen iedere seconde. Het regenwoud is essentieel omdat het 80% van onze biodiversiteit op aarde vertegenwoordigd. daarom moeten we stoppen met de verwoesting van het regenwoud. Wij dragen daaraan bij door in een belangrijke palmolie-houdende categorie margarine een palmolievrije variant te brengen. Daardoor kunnen mensen zelf bijdragen. Maar we proberen ook met het project impact te maken waardoor de industrie wordt gemotiveerd om alternatieven voor palmolie te ontwikkelen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is geen enkel merk in de margarinecategorie die de missie heeft om de ontbossing door palmolie te verminderen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact