Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

The Flower Family

De meest korte, duurzame en klantspecifieke bloemenketen

Bedrijfsnaam The Flower Family
KvK Nummer 67428169
Website https://www.theflowerfamily.nl/
Beschrijving onderneming Sociaal, duurzaam & stijlvol
The Flower Family is meer dan zomaar een online bloemenservice. Wij zijn de eerste bloemenservice die zich inzet voor mens, milieu en maatschappij. Als family member ontvang je niet alleen stijlvolle bloemen met een verhaal, maar maak je ook samen met ons de wereld een stukje mooier.

Bloemen met een verhaal
We bezorgen verse bloemen direct van het land, geteeld door passievolle kwekers op een duurzame manier. Onze designer ontwerpt wekelijks nieuwe stijlvolle boeketten. Deze worden samengesteld door onze talenten – mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die wij laten opbloeien in onze maatschappij.
Flowering a better world!
Naam innovatie De meest korte, duurzame en klantspecifieke bloemenketen
Beschrijving innovatie De bloemensector is traditioneel georganiseerd waarin momenteel erg veel gebeurt. De toekomst van de bloemenveiling (en de klok) is niet meer zeker. Er wordt ook wel gesproken van een wervelwind in de bloemen- en plantensector. The Flower Family (hierna: TFF) springt hierop in door de keten opnieuw te regiseren, wat onnodige schakels ertussenuit snijdt, wat uiteindelijk zorgt voor eerlijke prijzen voor de duurzame kweker. Hierachter zit een vernieuwde software (in-house ontwikkelt door derde partner Ilja) die het mogelijk maakt om kwekers (geselecteerd op onze voorwaarden) direct op ons platform aan te sluiten. De bestellingen die door onze Family Members (klanten) gedaan worden, kunnen zo op de kwekerij worden verpakt en direct naar onze members worden verstuurd. Het liefst op een duurzame manier ook. Wanneer er nog boeketten moeten worden samengesteld komen de bloemen eerst bij ons binnen en worden ze vervolgens samengesteld door onze talenten - mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die opgeleid en begeleid worden en op deze manier weer kunnen opbloeien in onze maatschappij. - Flowering a better world!
Website innovatie https://www.mooiwatbloemendoen.nl/wij-wi...
Noodzaak en belang van deze innovatie - Omdat wij puur en alleen zaken doen met Nederlandse kwekers die allemaal de beste kwaliteit hebben (de product-champions) en die oog hebben voor duurzaamheid en het milieu. Op deze manier kunnen wij samen met onze kwekers de (vervuilende) sector verduurzamen!
- Onze sociale impact maken wij doordat er mensen weer kunnen opbloeien in de maatschappij. Vluchtelingen, mensen met lichamelijke en fysieke beperkingen, ex-gedetineerden - iedereen is welkom bij The Flower Family en krijgen hier kansen om weer van betekenis te kunnen zijn in de maatschappij!
Bijdrage aan een betere wereld -Verminderen van uitstoot door verkorting van de keten en optimalisatie van de vervoersstromen,
- Verminderen van uitstoot broeikasgassen, elektriciteit en water (uitsluitend gecertificeerde kwekers)
- Goed doen voor medemens - laten opbloeien van onze talenten
- Welzijn van mensen door bloemen met een goed verhaal te bestellen - en de gelukzaligheid van 'schone' bloemen

Flowering a better world!
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We zijn de eerste partij in de bloemensector die direct met uitsluitend duurzame kwekers werkt en die software hebben ontwikkelt die deze stromen (data, geld, product) mogelijk maakt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact