Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Tapp.online

Slim papier

Bedrijfsnaam Tapp.online
KvK Nummer 75008084
Website https://tapp.online
Beschrijving onderneming Het Internet of Things is eigenlijk de evolutie van het internet zoals we het kenden. Het is fantastisch dat je televisie, je auto en je koelkast zijn verbonden met het internet. Maar het is eigenlijk relatief eenvoudig om die 'dingen' te laten verbinden: ze hebben al een stroomvoorziening, een CPU en een interface. Door wi-fi toe te voegen, zijn ze eigenlijk al online.

De echte uitdaging ligt in het verbinden van onverbonden 'dingen'. Om producten te verbinden zonder stroom, intelligentie en interfaces. Stel je voor dat je koelkast niet alleen met jou kan communiceren, maar ook met het pak melk of een doos aardbeien. Stel je voor dat instructiehandleidingen een digitaal VR/AR leer-platform openen. Stel je voor dat een fles wijn een verkooppunt wordt, met niets meer dan een tap van een smartphone. Of stel je voor dat papier data uit de omgeving kan halen, zoals temperatuur, luchtvochtigheid of schokken?

Dat is wat we doen bij Tapp.online. We slaan de brug tussen de echte en de digitale wereld door slim papier te maken, dat is verrijkt met de geprinte batterijen, sensoren en microchips. Door een snelle, naadloze en vloeiende overgang tussen deze twee werelden te maken, creëren we een geweldige synergie.

Internet verbindt niet langer alleen computers en mensen. Het verbindt alles, met de smartphone als een IoT-afstandsbediening. En 5G maakt onze smartphones nog krachtiger. Alles - van een fles wijn tot een papieren brochure - krijgt een digitale identiteit. Elk object in de echte wereld wordt digitaal geboren. Wij geloven dat dat echt Internet of Things inhoudt. En we noemen het: het Internet of Everything.
Naam innovatie Slim papier
Beschrijving innovatie Wij vroegen ons af: wat is het doel van drukwerk? Wat wil iemand bereiken met een poster, een brochure of een label? Dat komt allemaal op hetzelfde neer: verbinden. Maar papier kan niet meten, het is niet interactief en het is niet schaalbaar.

Wij hebben dat verbinden letterlijk genomen. Door een échte verbinding te leggen, kunnen merken hun doelgroep nog beter bereiken. Ze kunnen ze bereiken waar ze zich veelal bevinden: hun smartphone. De data die ons slimme papier genereert presenteren we aan onze klanten. Zo kunnen ze precies zien of hun KPI's behaald worden. Of ze kunnen exact zien hoe warm (of koud) hun producten zijn geweest in opslag of op transport. Het papier onthoudt de waardes en presenteert dit (zonder app!) aan de gebruiker. Merken kunnen vervolgens reageren en handelen. Niet meer op basis van een vermoeden, maar op basis van data.
Website innovatie https://tapp.online
Noodzaak en belang van deze innovatie Slim papier valt op allerlei manieren in te zetten. Je kunt voedselverspilling tegen gaan door verpakkingen te laten communiceren. Je kunt slimme labels inzetten bij de thuiszorg waarbij je aan de ene kant kunt verifiëren of het product de juiste is en aan de andere kant een educatie-platform kunt openen. Je kunt slimme labels gebruiken door bigbags te ontdoen van een logo waardoor ze circulaire economie gestimuleerd wordt door ze nogmaals te gebruiken. Je kunt intelligente donatiebussen maken waarin niet alleen cash-geld kan, maar ook een digitale donatie. Je kunt verpakkingen voorzien van temperatuursensoren, zodat in de supply-chain zichtbaar wordt wat de temperatuur is geweest. Op basis daarvan kan pootgoed geverifieerd worden voor het in de grond gestopt wordt. Al deze voorbeelden, zijn échte voorbeelden, door ons reeds bedacht en gemaakt.

De kern is, is dat je technologie, sensoren en intelligentie in kunt zetten op plaatsen waar het voorheen niet mogelijk was. Hierdoor kun je gerichter en beter communiceren met je klant (en dat draagt bij aan minder papierverbruik). En dat allemaal in een stuk recyclebaar, duurzaam papier.
Bijdrage aan een betere wereld Papier wordt al eeuwenlang gebruikt om een verbinding te leggen tussen mensen, organisaties en merken. Maar papier is niet interactief. Het is niet schaalbaar, aanpasbaar en meetbaar. Er is geen eenvoudige manier om te kijken of doelen worden bereikt.

De laatste decennia zijn de e-waste afvalbergen enorm gegroeid. De toename van plastic en metaal in elektronica is een groeiend probleem. Papier is een heel goed alternatief voor traditionele elektronica: het is kosten-effectief, flexibel, vernieuwbaar en recyclebaar. Hierdoor heeft papier een sterke potentie om de negatieve impact van e-waste te doen afnemen.

Onze oplossing draagt bij aan beide problemen: slim papier is schaalbaar, meetbaar en flexibel en is tevens 100% recyclebaar: een duurzame oplossing.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wij veranderen fundamenteel de manier van toepasbare intelligentie. Door papier niet alleen te voorzien van microchips, maar ook van sensoren en batterijen maken we papier intelligent op een manier zoals nooit eerder vertoond.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact