Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Takkenkamp Groep BV

Airofill Innovative Wall Insulation

Bedrijfsnaam Takkenkamp Groep BV
KvK Nummer 64808726
Website http://www.takkenkampgroep.nl/
Beschrijving onderneming Airofill innovative wall insulation is onderdeel van Takkenkamp Groep, leidend specialist in isolatie, restauratie en gevelonderhoud bij bestaande woningen en gebouwen. Een gepassioneerd team met de ambitie om altijd innovatief en vooruitstrevend te zijn. Daarnaast zijn we graag een aantrekkelijke werkgever voor mensen met een echte passie voor de bouw. De klant en haar wensen en uitdagingen vormen daarin ons podium. Deze ingrediënten samen zorgen ervoor dat we altijd bezig zijn met innovaties en dit voornamelijk in-house en met eigen mensen bedenken en uitwerken.
Naam innovatie Airofill Innovative Wall Insulation
Beschrijving innovatie Een doorbraak in spouwmuurisolatie. Airofill innovative wall insulation is een primeur in Nederland! Isoleren met een compleet nieuw, hoogwaardig en circulair product. Airofill heeft een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde waarbij een spouw van 60 mm. geïsoleerd kan worden met een RC-waarde van 3.20 m².K/W. Naden en kieren worden direct afgedicht en sluiten naadloos aan op bestaande bouwdelen.
Website innovatie https: //www.airofill.nl/innovative-wall...
Noodzaak en belang van deze innovatie Airofill innovative wall insulation is bijzonder geschikt als bouwdeel oplossing voor het bijdragen aan conceptuele verduurzamingsvraagstukken vanuit het klimaatakkoord 2050. Een praktische oplossing welke snel en effectief toepasbaar is in het bestaande woningaanbod. Nederland is in energietransitie en in een duurzame en circulaire toekomst gaan veel woningen over van fossiele brandstoffen naar een duurzame energie- en warmtevraag. Daarom is het belangrijk dat alle onderdelen van de woningschil goed in samenhang geïsoleerd worden, ook de bestaande vrije spouwmuur!
Bijdrage aan een betere wereld Airofill innovative wall insulation is ontwikkeld om aan te sluiten op de bestaande woningvoorraad. Hierdoor kan het snel en met bestaande technieken toegepast worden. Waar voorheen gekozen werd voor een compleet nieuwe buitenschil over de woning heen te plaatsen, zijn vergelijkbare resultaten nu een stuk toegankelijker geworden. Airofill zal in combinatie met andere duurzame maatregelen in vloer, dak en installatie een significante bijdrage gaan leveren aan de 2050 klimaatdoelstelling; het beperken van de netto warmtevraag en reduceren van CO₂ uitstoot van onze bebouwde omgeving. Door het behouden en onderhouden van gevels (metselwerk) leveren wij i.c.m. Airofill innovative wall insulation een grote bijdrage aan de circulariteit door vrijwel geen nieuwe materialen toe te voegen en/of te slopen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Spouwmuurisolatie is natuurlijk niet nieuws, maar de isolatiewaarde van Airofill innovative wall insulation heeft een isolatiefactor 2 ten opzichte van bestaande isolatiematerialen. Het recept en de productie van het spouwisolatiemateriaal zijn dusdanig vernieuwend dat er een octrooi op verkregen is. Daarnaast maakt het circulaire karakter van dit innovatieve product een goed toepasbaar product.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact