Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

TRIBOO BV

NeverEnding Kitchen, eerste circulaire keuken ter wereld

Bedrijfsnaam TRIBOO BV
KvK Nummer 65946553
Website https://www.triboo.nl
Beschrijving onderneming TRIBOO verandert ‘waardeloze’ afvalstromen van kunststof- en natuurlijke vezels met upcyling technieken in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting. Wij innoveren op materiaal, bindtechniek en constructie. Als circulaire supplychain ontwerpen, produceren en leveren wij circulaire producten. Richten gezonde en verantwoorde projecten in. Ontwikkelen innovatieve producten of spraakmakende concepten met een eigen identiteit en duurzaam verhaal.
Naam innovatie NeverEnding Kitchen, eerste circulaire keuken ter wereld
Beschrijving innovatie NeverEnding Kitchen is een keuken voor het leven.

Deze wegwerpmaatschappij is onhoudbaar. In een tijd dat we meer nadenken over grondstoffen, gezondheid en milieu, zoeken we naar oplossingen. TRIBOO bedacht daarom een duurzaam alternatief voor de keuken; de NeverEnding Kitchen. De NeverEnding Kitchen garandeert een keuken voor het leven. Het bedrijft biedt een keuken die met de wensen van de klanten mee verandert. Dankzij de modulaire opbouw is elk onderdeel eenvoudig los te koppelen en te verwisselen. De opstelling en het uiterlijk zijn op ieder gewenst moment aanpasbaar.

Keukens als opslagplaatsen voor grondstof

Als de keuken toe is aan vervanging, dan wordt de keuken weer terug genomen en wordt uit de grondstof van de oude keuken opnieuw een circulaire keuken gemaakt. Zo verandert de keuken nooit meer in afval. Met de aankoop van een NeverEnding Kitchen stopt de verspilling van grondstoffen en start de eigenaar met het investeren in gezonde en herbruikbare materialen. De keuken is een waardevolle opslagplaats, als de grondstofwaarde stijgt profiteert de koper mee. Zo zijn keukens en het kookplezier NeverEnding.

Made in Holland

NeverEnding Kitchen wordt gemaakt in Nederland en daar zijn we trots op. Niet alleen verlaagt dit de CO2 footprint doordat er minder transport nodig is. Tevens ziet NeverEnding Kitchen lokale productie als een essentieel onderdeel van de circulaire economie. Het bedrijf wil Nederland sterker en innovatiever maken, juist door de maak industrie hier te houden. Door innovatieve oplossingen te creëren kan het bedrijf de concurrentie aan met het buitenland.
Website innovatie https://www.neverendingkitchen.nl/
Noodzaak en belang van deze innovatie Jaarlijks eindigen 1,5 miljoen keuken kastjes op de afvalberg.

De afgelopen decennia zijn praktisch al onze keukens gemaakt van MDF en spaanplaat. Omdat deze producten niet herbruikbaar ontworpen zijn, vormen ze een grote stroom op de afvalberg. Wereldwijd gaat het om maar liefst vijftig miljoen ton per jaar. Dit komt door de eenvoudige reden dat de materialen en panelen zijn verlijmd. Hierdoor zijn de materialen nauwelijks meer te scheiden tot pure reststromen, een voorwaarde voor hoogwaardige hergebruik. Daarnaast bevatten deze verwerkte materialen ook ongezonde en giftige stoffen (zoals de binder: formaldehyde)die ons milieu en de gezondheid schaden. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 300.000 keukens verkocht en ongeveer eenzelfde aantal afgedankt. Hierdoor belanden jaarlijks zo'n 1,5 miljoen keukenkastjes op onze afvalberg.

Impact op mens, maatschappij en keten

Bij productie van grondstoffen voor keukens wordt er in traditionele zin hout gebruikt, wat wordt gespaand en verlijmd tot een plaatmateriaal. Om het hout te laten groeien is uiteraard veel water nodig en worden chemicaliën (bestrijdingsmiddelen) toegepast. Dat is niet nodig met de NeverEnding Kitchen, omdat er geen nieuwe grondstoffen worden toegepast. Het (langzaam) vervuilen van de grond of het verarmen ervan, hoort daarmee ook tot het verleden. Doordat grondstoffen niet langer over grote afstanden worden getransporteerd, reduceert de CO2 en stikstof uitstoot aanmerkelijk, zeker wanneer de NeverEnding Kitchen als platte pakketjes kunnen worden vervoerd naar de klant. Dit levert een bijdrage aan de oplossing voor de binnenstedelijke problematiek (bereikbaarheid, overlast, veiligheid en uitstoot in binnenstedelijke gebieden).

Niet alleen heeft NeverEnding Kitchen een bijzonder oog voor de herkomst van grondstoffen en het opnieuw kunnen gebruiken daarvan, maar zeker ook veel aandacht voor de gebruiksfase van het product. Veel meubels zijn geproduceerd met bindmiddelen waar toegevoegde formaldehyde in zit, wat schadelijk is voor de mens (verhoogt kans op kanker, misselijkheid en huidirritatie) omdat dit tijdens de levensfase blijft uitdampen (VOS, vluchtige organische stoffen). NeverEnding Kitchen gebruikt deze bindmiddelen niet! Onze producten zijn CARB2 gecertificeerd. Het gebruikte materiaal voor de afwerking van de keuken kan bovendien losgemaakt worden van het plaatmateriaal waardoor grondstoffen weer gebruikt kunnen worden voor een nieuwe NeverEnding Kitchen.
Bijdrage aan een betere wereld De grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van keukenmeubelen en bouwmaterialen zijn voor het grootste deel nieuw onttrokken aan de aarde. De herkomst daarvan is voor de consument niet inzichtelijk. Het transport veroorzaakt veel uitstoot.Bij de productie worden de grondstoffen onlosmakelijk samengesmolten. De chemicaliën die gebruikt worden en achterblijven in de producten zijn een goed beschermd geheim voor de consument. Veelal toont de fabrikant geen verantwoordelijkheid en is het oude product getransformeerd tot waardeloos afval waarvan onduidelijk is wat ermee gebeurt. Hier stopt de levensfase abrupt waardoor er een nieuw belasting ontstaat op milieu en omgeving.

NeverEnding Kitchen gaat hier WEL verantwoordelijk mee om! Grondstoffen worden in Nederland gewonnen van gezond restmateriaal en worden niet onlosmakelijk verbonden aan andere grondstoffen. Hierdoor blijven de materialen als grondstof herwinbaar en waardevol zonder onnodige belasting op milieu en omgeving. Er worden geen ongezonde materialen of chemicaliën gebruikt die tijdens de productie of levensfase ongezond zijn en blijven.

Door een visionaire blik op de gehele levensduur van de NeverEnding Kitchen (van oorsprong van de grondstoffen tot aan het hergebruik ervan) is de NeverEnding Kitchen in staat om niet alleen te kunnen voorkomen dat onnodig nieuwe grondstoffen worden gedelfd, maar ook om deze blijvend inzetbaar toe te passen als nieuwe grondstof voor de toekomst waarbij er in de levensfase geen Vluchtige Organische Stoffen (VOS) vrij blijven komen. Ook in de levensfase van het product is er geen nadelige impact op milieu en omgeving.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De basis van de NeverEnding Kitchen is het revolutionaire circulaire materiaal en de manier waarop materialen gebonden worden. Dit blijft als grondstof herbruikbaar.
Lage Co2 footprint: De circulaire keuken wordt gemaakt van natuurlijke vezels van afvalreststromen en draagt hiermee bij aan de reductie en opslag van CO2. Door het gebruik van het gepatenteerde grid in de panelen zijn er 60% minder grondstoffen nodig voor productie. Ook scheelt dit enorm in het brandstofverbruik tijdens het transport.
Aanpasbaar: De keuken kan eenvoudig worden aangepast aan veranderende wensen. Het ontwerp is flexibel indeelbaar, plug-and-play en remontabel. De opstelling of het uiterlijk kunnen zo eenvoudig worden aangepast.
Circulair & Gezond: De keukenpanelen zijn CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde. Door het geringe gewicht is het gezond en fijn werken voor de mensen die keukens sjouwen en monteren.
Made in Holland: De keuken wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.
100% Herbruikbaar: De onderdelen zijn modulair en slijtvast en daardoor langdurig herbruikbaar. Is de keuken toe aan vervanging? Dan nemen we de keuken of het onderdeel terug in de productiestroom. En wordt uit de grondstof van de oude keuken opnieuw een circulaire keuken gemaakt.
Waar zou je als klant allemaal voor kunnen kiezen?: Gootsteenkastje: Bij veel keukens is het gootsteenkastje door het vele gebruik als eerste versleten.Ons gootsteenkastje kan onder de keuken uit zakken waarbij de spoelbak kan blijven zitten. Door de modulaire aansluitingen in de achterwand is het vervangen van het kastje zo gebeurd.
Plug and play achterwand: In deze achterwand zitten modulaire aansluitingen. Zowel voor de bevestiging van de keuken als voor de E en W aansluitpunten. Het is gemakkelijk te (ont)koppelen met een slim docking-station. Dus géén gezaag in de achterkant van de kastjes. Bovendien blijft dit in de toekomst uitwissel- en verplaatsbaar.
Multi-disciplinair: Vaak zijn er diverse disciplines nodig om een keuken als geheel op te leveren. Onze keuken is compleet afgewerkt, er is geen stukadoor, tegelzetter of installateur nodig om onze keuken op te leveren. Achterwand, verlichting en aansluitingen zijn volledig geïntegreerd.
Duurzaam in kwaliteit: De NeverEnding Kitchen gebruikt de best beschikbare materialen met zeer hoge kwaliteit die voor een extra lange levensduur zorgen.
Waste as a Currency: NeverEnding Kitchen betaald de klant aan het einde van het gebruik de grondstofwaarde terug. Een meubel wordt een investering waar naarmate de tijd verstrijkt de grondstofwaarde kan stijgen en de klant hiervan ook het voordeel krijgt. Net als met goud en zilver krijgt afval een waarde.
Materiaal met een identiteit: Alle NeverEnding Kitchen meubelen worden gechipt met NFC technologie. Dit geheugensteuntje voor onze klanten zorgt ervoor dat onze producten altijd weer de weg terugvinden. Ook na langere tijd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact