Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

TRIBOO BV

#GREENGRIDZ het meubelconstructiepaneel met een gezonde missie

Bedrijfsnaam TRIBOO BV
KvK Nummer 65946553
Website www.triboo.nl
Beschrijving onderneming TRIBOO verandert ‘waardeloze’ afvalstromen van kunststof- en natuurlijke vezels met upcyling technieken in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting. Wij innoveren op materiaal, bindtechniek en constructie. Als circulaire supplychain ontwerpen, produceren en leveren wij circulaire producten. Richten gezonde en verantwoorde projecten in. Ontwikkelen innovatieve producten of spraakmakende concepten met een eigen identiteit en duurzaam verhaal.
Naam innovatie #GREENGRIDZ het meubelconstructiepaneel met een gezonde missie
Beschrijving innovatie ##GREENGRIDZ IS HET ALTERNATIEF

Het gezonde #GREENGRIDZ meubelconstructie paneel is de vervanger voor massieve zware meubelpanelen waarin giftige stoffen als formaldehyde zijn verwerkt.

Dit nieuwe innovatieve basismateriaal wordt gemaakt in Nederland van afval reststromen. Het paneel kan samengesteld worden uit verschillende soorten afval, en dus grondstoffen. De bron zijn cellulose vezels uit onder andere karton, oude kleding, melkpakken, stro, hennep en afval hout. Deze grondstoffen worden gebonden onder invloed van temperatuur en druk tot sterke platen. Hier worden geen giftige binders of andere schadelijke stoffen aan toegevoegd. Deze platen worden geperst tot een ijzersterk en lichtgewicht meubelpaneel dat veelzijdig is in gebruik. We maken er bureau bladen, tafels, kasten, wanden, deuren, keukens, pantry’s, akoestische panelen en nog veel meer van.

#GREENGRIDZ IS GEZOND, 60% MINDER CO2 EN HERBRUIKBAAR
De CO2 uitstoot bij de productie van #GREENGRIDZ is 60% lager dan traditionele plaatmaterialen. Het is CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE. Door het gepatenteerde lichtgewicht GRID zijn er veel minder grondstoffen nodig. Dit scheelt 60% in gewicht! Dat is fijn voor de mensen die meubels sjouwen en monteren en scheelt enorm in brandstofverbruik tijdens transport. #GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.

TRIBOO BRENGT #GREENGRIDZ OP DE MARKT VOOR IEDEREEN

TRIBOO verandert ‘waardeloze’ afvalstromen van kunststof- en natuurlijke vezels met upcyling technieken in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting. Als circulaire supplychain ontwerpen, produceren en leveren wij circulaire producten. Richten gezonde en verantwoorde projecten in. Ontwikkelen innovatieve producten of spraakmakende concepten met een eigen identiteit en duurzaam verhaal. Onze missie is duidelijk en zonder compromis: Elk meubel in Nederland gezond, verantwoord en circulair maken. Hoe meer producenten, interieurbouwers en inrichters hier mee gaan werken, des te groter wordt onze impact.

DEZELFDE CELLULOSE GRONDSTOF VERANDERT KEER OP KEER IN EEN ANDER CIRCULAIR PRODUCT

TRIBOO functioneert als een bank die haar waardevolle grondstoffen in de vorm van meubelpanelen of meubilair tijdelijk uitleent aan organisaties. Als de klant door veranderingen in organisatie of markt anders moet gaan functioneren en hierbij ander meubilair nodig heeft om dit te faciliteren krijgt TRIBOO het meubilair terug. Voor de nieuwe vraag ontwikkelen en produceren wij dan vanuit dezelfde grondstof weer andere circulaire meubelen. Zo kan een bureaublad veranderen in een keuken, wand, bloembak of opnieuw in een bureaublad. Met een design wat gebaseerd is op de identiteit van de organisatie.
Website innovatie https://www.triboo.nl/greengridz
Noodzaak en belang van deze innovatie #GREENGRIDZ reduceert de CO2 footprint van meubilair en draagt bij aan de realisatie van de afval loze steden en wording van de circulaire economie met een impact op industriële schaal. De CO2 uitstoot bij de productie van #GREENGRIDZ is 60% lager dan traditionele plaatmaterialen. Het is CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE. Door het gepatenteerde lichtgewicht GRID zijn er veel minder grondstoffen nodig. Dit scheelt 60% in gewicht! Dat is fijn voor de mensen die meubels sjouwen en monteren en scheelt enorm in brandstofverbruik tijdens transport.

#GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie. En grondstoffen gaan nooit meer verloren omdat er een gesloten grondstoffen kringloop is gecreëerd die verantwoordelijkheid neemt en keer op keer geld kan verdienen aan dezelfde grondstof.
Bijdrage aan een betere wereld De CO2 uitstoot bij de productie van #GREENGRIDZ is 60% lager dan traditionele plaatmaterialen. Het is CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE. Door het gepatenteerde lichtgewicht GRID zijn er veel minder grondstoffen nodig. Dit scheelt afhankelijk van de dikte 60 tot 90% in gewicht! Dat is fijn voor de mensen die meubels sjouwen en monteren en scheelt enorm in brandstofverbruik tijdens transport. #GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.

DEZELFDE CELLULOSE GRONDSTOF VERANDERT KEER OP KEER IN EEN ANDER CIRCULAIR PRODUCT

TRIBOO functioneert als een bank die haar waardevolle grondstoffen in de vorm van meubelpanelen of meubilair tijdelijk uitleent aan organisaties. Als de klant door veranderingen in organisatie of markt anders moet gaan functioneren en hierbij ander meubilair nodig heeft om dit te faciliteren krijgt TRIBOO het meubilair terug. Voor de nieuwe vraag ontwikkelen en produceren wij dan vanuit dezelfde grondstof weer andere circulaire meubelen. Zo kan een bureaublad veranderen in een keuken, wand, bloembak of opnieuw in een bureaublad. Met een design wat gebaseerd is op de identiteit van de organisatie.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel #GREENGRIDZ IS INNOVATIEF OP DE VOLGENDE VLAKKEN

Circulair product gemaakt van afval
#GREENGRIDZ is een circulair meubelpaneel van cellulose afval. Het paneel kan samengesteld worden uit verschillende soorten afval, en dus grondstoffen. De bron zijn cellulose vezels uit onder andere karton, oude kleding, melkpakken, stro, hennep en afval hout. Deze grondstoffen worden gebonden onder invloed van temperatuur en druk tot sterke platen. Hier worden geen giftige binders of andere schadelijke stoffen aan toegevoegd.

CO2 reductie en CO2 opslag
De CO2 uitstoot bij de productie van #GREENGRIDZ is 60% lager dan massieve platen. De lichtgewicht constructie van #GREENGRIDZ is gemaakt van CO2 omdat het gemaakt is van cellulose. Hierdoor wordt CO2 opgeslagen in de meubelen.
Gezondheid

Het lichtgewicht meubelpaneel bevat geen giftige stoffen, is CARB2 gecertificeerd en biologisch afbreekbaar. Hiermee voldoet het aan de hoogste eisen, als het gaat om vluchtige organische stoffen (VOS) zoals FORMALDEHYDE. Daarnaast zorgt de lichtgewicht constructie er voor dat de ruggen van mensen die meubels sjouwen en monteren ontzien word en dat levert veel happy workers op.

Herbruikbaar en 100% circulair
Dezelfde cellulose grondstof verandert keer op keer in een ander circulair product. Een bureaublad vormt de grondstof voor een keuken, vormt de grondstof voor een wand, vormt de grondstof voor een kast of opnieuw de grondstof voor een bureaublad.

Grondstoffen gebruik en brandstof verbruik
#GREENGRIDZ gebruikt afval in plaats van nieuwe grondstoffen. Daarnaast zijn er door het gepatenteerde lichtgewicht GRID veel minder grondstoffen nodig. Dit scheelt 60% in gewicht t.o.v. massieve platen! Dit gewicht scheelt vervolgens weer enorm in brandstofverbruik tijdens transport en hiermee ook CO2.

Made in Holland
#GREENGRIDZ wordt gemaakt in Nederland. Hiermee produceren wij altijd dicht bij onze klanten, zorgen voor werkgelegenheid en behouden we vakmanschap en innovatie voor de Nederlandse maakindustrie.

Waste as a Currency
TRIBOO blijft eigenaar van haar producten en betaald de klant aan het einde van het gebruik de grondstofwaarde terug. Een meubel wordt een investering waar naarmate de tijd verstrijkt de grondstofwaarde kan stijgen en de klant hiervan ook het voordeel krijgt. Net als met goud en zilver krijgt afval een waarde.

Materiaal met een identiteit
Alle #GREENGRIDZ meubelen worden gechipt met NFC technologie. Dit geheugensteuntje voor onze klanten zorgt er voor dat onze producten altijd weer de weg terug vinden. Ook na langere tijd.

Doorlooptijd verkorting levertijden
De gemiddelde levertijd in Nederland van meubels ligt tussen de 6 tot 10 weken. Omdat wij het product in Nederland maken en het niet gemaakt en getransporteerd hoeft te worden vanaf de andere kant van de wereld. Zijn wij in staat om in 14 dagen van bestelling tot aflevering in het kantoor te garanderen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact