Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

StrawZ - Hay!Straws

100% biologische en natuurlijke rietjes, bestek, koffiebekers en dekseltjes

Bedrijfsnaam StrawZ - Hay!Straws
KvK Nummer 73669466
Website www.strawz.eu
Beschrijving onderneming StrawZ. Onze missie "Het verkleinen van de ecologische voetafdruk in de horeca". Dit doen we in eerste instantie door de introductie van ons tarwerietje en natuurlijke smoothie rietje in Europa. Een duurzaam, 100% composteerbaar en biologisch alternatief voor het plastic en papieren rietje.
Naam innovatie 100% biologische en natuurlijke rietjes, bestek, koffiebekers en dekseltjes
Beschrijving innovatie Het vervangen van niet duurzame gebruiksartikelen in de hospitality industrie zoals rietjes, koffiebekers, dekseltjes en bestek op basis van plastic, PLA of papier door alternatieven op basis van 100% natuurlijke en biologisch producten.

Onze producten.

Onze HAY! Straws zijn gemaakt van natuurlijk plantenstengels en zijn 100% biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze niet achterblijven op stortplaatsen en ons land of de oceanen vervuilen. Ze hebben een vergelijkbaar gevoel en functie als de plastic rietjes waaraan we allemaal zo gewend zijn geraakt, maar zonder de gifstoffen en de schadelijke footprint op onze aarde. In tegenstelling tot papieren rietjes, zijn onze HAY! Straws gemaakt van een hernieuwbare bron, ze zijn glutenvrij en het beste van alles, ze worden niet zacht! Daarnaast zijn ze te gebruiken in zowel warme als koude dranken.

Waar zijn onze Hay! producten van gemaakt?

Onze originele HAY! Straws worden gemaakt van de stengel van de tarweplant, een bijproduct van de tarweproductie. Tarwe wordt meestal gekweekt voor zijn graan, dat wordt verwerkt tot meel en andere voedselproducten. Zodra de tarweplant volwassen wordt en goudgeel wordt, wordt het graan geoogst. De tarwestelen worden gesneden en verwerkt tot hooi voor veevoer, het overschot wordt verbrand. In ons geval maken we er rietjes van en helpen we een ieder uit de brand. Ze zijn getest als glutenvrij en zijn gemaakt van niet-GMO tarwestelen.

Onze Jumbo-collectie voor Smoothies is ook 100% natuurlijk en gemaakt van plantenstengels van een andere plantensoort (het is een geheim) en zijn verkrijgbaar in Jumbo, Jumbo XL en Boba-maat. Jumbo-rietjes zijn allergeenvrij en hebben een dikkere wand en een grotere diameter dan onze originele HAY! Straws. Ze zijn perfect voor dikkere drankjes zoals smoothies, milkshakes, blended ice-drankjes en boba-thee.

Minimaal verwerkt + ethisch geproduceerd.

We betrekken onze tarwe- en plantstengels van kleine, lokale boeren in Oost-Europa en Zuidoost-Azië. Aankoop van de planten stengels biedt de boeren een extra inkomen voor hun oogstgewassen en biedt werk in landelijke gemeenschappen. We selecteren met de hand de stelen. Alleen de stengels van de beste kwaliteit selecteren we voor onze HAY! Straws en snijden ze vervolgens in lengte van het drankformaat - ongeveer dertien en twintig centimeter.

Geen twee rietjes zijn ooit hetzelfde, vanwege de natuurlijk voorkomende variatie in de plant. Onze rietjes doorlopen een reinigingsproces om vuil en zelfs insecten te verwijderen. Tijdens het productieproces worden geen chemicaliën, coatings of additieven toegevoegd. De rietjes worden vervolgens gedroogd en gesteriliseerd door een commercieel droogsysteem voor voedselkwaliteit. Ze worden zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit en vervolgens met de hand verpakt in onze plasticvrije kraft boxes.

Onze productiefaciliteiten hanteren de FDA-richtlijnen voor voedsel en veiligheid voor het produceren van voedselcontactproducten. Ons team handhaaft de hoogste normen voor gezondheid en veiligheid op het werk, en menselijke werkuren en eerlijke lonen worden gehandhaafd. De faciliteiten worden onafhankelijk gecontroleerd en we bezoeken ook elk kwartaal de faciliteiten om er zeker van te zijn dat aan de hoogste kwaliteits- en ethische normen wordt voldaan.

Toekomst.

We zijn druk bezig met de verdere ondersteuning van de horeca. Dit door de ontwikkeling van duurzaam bestek, koffiebekers en koffiedekseltjes. Allemaal 100% natuurlijk en biologisch, zonder PLA. Daarnaast hebben we de ambitie een breder platform te worden op het gebied van verdere verduurzaming van de hospitality industrie.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Vanaf 2021 zullen plastic gebruiksartikelen zoals rietjes worden verboden. De horeca is naarstig op zoek naar goede en duurzame alternatieven. Alternatieven voor het plastic rietje worden gemaakt van materialen als papier, RVS, glas en bamboe. Toch zijn deze vaak geen goede vervanger. Zo zijn ze bijvoorbeeld niet per definitie duurzaam, drinken ze niet lekker of zijn ze niet goed schoon te maken. Onze natuurlijke rietjes en artikelen kunnen gewoon bij het GFT.

Door het aanbieden van 100% biologische en natuurlijke alternatieven wordt de horeca ontlast van een veelvoud aan plastic, plastic wat vaak van de terrassen wegwaait en in de natuur terecht komt.
Bijdrage aan een betere wereld Onze rietjes en andere producten zijn het antwoord op plastic en PLA. Want we denken nogal eens dat we erg groen bezig zijn met PLA of bioplastic, maar dat is natuurlijk niet zo. PLA mag bijvoorbeeld niet bij het GFT-afval. Het belandt vaak bij het restafval, waar het alsnog wordt verbrand. Het ergste is nog, dat PLA niet of nauwelijks verteert. Als dat spul in de natuur terecht komt, blijft het er nog jarenlang liggen en het is bewezen: daar is niks duurzaams aan.’
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De rietjes op basis van tarwe zijn niet geheel nieuw. De innovatie zit hem op het vlak van de verdere doorontwikkeling van een betaalbaar rietje voor bijvoorbeeld Smoothies en milkshakes op basis van 100% biologisch en natuurlijk materiaal. Daarnaast de ontwikkeling van 100% natuurlijke en biologische koffiebekers, dekseltjes en bestek op basis van een betaalbaar en PLA vrij alternatief.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact