Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Sobatech Services BV

HOT & COOL

Bedrijfsnaam Sobatech Services BV
KvK Nummer 66716985
Website www.sobatech.com
Beschrijving onderneming Sobatech is een familiebedrijf gespecialiseerd in het continu doseren en kneden van allerlei soorten voedingsmiddelen (bestaande uit vloei- en vaste stoffen). Sobatech gelooft dat de toekomst van industriële voedselproductie continu is. Daarom streven wij ernaar om traditionele batchprocessen wereldwijd te vervangen door het allerbeste in continue (voedsel)verwerking. Sobatech's volledig geautomatiseerde en technologisch geavanceerde productiemachines leveren onze klanten constant een consistente voedselkwaliteit.
Naam innovatie HOT & COOL
Beschrijving innovatie Als specialist in continue procestechnologie kent Sobatech als geen ander de kritische invloed van temperatuur op de ontwikkeling van deeg (massa's bestaande uit vloei- en vaste stoffen). Sobatech koelt en verwarmt deeg al decennia lang maar onze nieuwste innovatie tilt koelen en verwarmen naar een geheel nieuw niveau. Met Sobatech's gepatenteerde (uit één massief deel gefreesde) kneed-gereedschappen kunnen we tegenwoordig inline koken (!!!). Ook koude degen zijn in de loop der jaren onze specialiteit geworden; we koelen namelijk op het exacte punt van wrijving (daar waar de warmteoverdracht het grootst is). Dit is mogelijk doordat de kneedgereedschappen hol zijn gemaakt wat toelaat om er water of een ander (koel)medium door heel te laten stromen. Met de volledig geautomatiseerde technologie van Sobatech kan de klant eenvoudig (met een druk op de knop) de gewenste producttemperatuur controleren en regelen.
Website innovatie https://www.sobatech.com/temperature-con...
Noodzaak en belang van deze innovatie Het feit dat Sobatech de deegtemperatuur inline kan regelen en controleren betekent dat klanten binnen enkele minuten producten met extreme temperaturen kunnen realiseren; denk aan het concheren van chocolade of het produceren van bepaalde koude degen. Verder gebeurd dit in één en dezelfde proces stap; er is geen extra koeling of verwarming nodig alvorens het deeg/de massa samengesteld gaat worden.
Bijdrage aan een betere wereld Voor het introduceren van de HOT&COOL technologie, werden deegsoorten onder andere gekoeld middels CO2. CO2 is nu niet meer nodig en resulteert daardoor in substantieel minder uitstoot (en daardoor ook betere arbeidsomstandigheden in lokale productiefaciliteiten). Verder worden middels deze technologie een aantal processtappen geïntegreerd (kneden en koelen gebeuren nu inline in één en dezelfde processtap). Er is dus geen koeling/verwarming van de separate ingrediënten vooraf nodig.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatie is inmiddels gepatenteerd en bestaat sinds twee jaar.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact