Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Seamore

Zeewier Chips

Bedrijfsnaam Seamore
KvK Nummer 62681176
Website www.seamorefood.com
Beschrijving onderneming Seamore maakt van zeewier alledaags eten. Zeewier wordt gezien als het meest gezonde en het meest duurzame eten op onze planeet. Door het te presenteren als eten dat we al kennen maken we het makkelijk voor mensen om het te ontdekken en onderdeel te maken van hun dagelijkse menu: zeewier pasta, bacon, brood, wraps en chips.
Naam innovatie Zeewier Chips
Beschrijving innovatie Seamore heeft 's werelds eerste zeewier tortilla chips gemaakt en op de markt gebracht. Het zijn prachtig groene, restaurant-kwaliteit tortilla chips met 35% zeewier erin verwerkt.
Website innovatie https://www.seamorefood.com/seaweed-chip...
Noodzaak en belang van deze innovatie Door zeewier te gebruiken kan je 10-15% van het normale maismeel vervangen. Dit bespaart fors op het gebruik van zoet water en land, dat beiden niet nodig zijn bij de groei van zeewier. Bovendien voegt zeewier waardevolle nutriƫnten toe aan de chips waardoor je je beter kunt voelen over je snackmoment. Speciaal voor kinderen is het een geweldige oplossing voor iets lekkers tussendoor. Op een meer globaal niveau helpt dit product de acceptatie van deze geweldige bron van eten versnellen.
Bijdrage aan een betere wereld Zie hierboven: we dienen de UN SDG doelen 3 (good health and wellbeing), 12 (responsible consumption and production) en 14 (life below water).
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Dit zijn de eerste tortilla chips met zeewier en ook de eerste groene tortilla chips in de markt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact