Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

SEOgeek

Enkele variabele experimenten

Bedrijfsnaam SEOgeek
KvK Nummer 54163803
Website https://seogeek.nl/
Beschrijving onderneming Romano Groenewoud ondersteunt onder de alias 'SEO geek' ZZP en MKB Nederland met het verwerven van hogere rangschikkingen in de organische zoekresultaten van Google. SEOgeek is een zogenaamde 'boutique marketing agency' wat inhoudt dat campagnes persoonlijk, op maat worden uitgevoerd.
Naam innovatie Enkele variabele experimenten
Beschrijving innovatie Met SEOgeek voeren we geregeld wat in het Engels heet 'single variable experiments'. Specifiek voor het vakgebied SEO. SEO is de kunst van het optimaliseren van websites voor de organische zoekresultaten van Google.

Google geeft helaas weinig duidelijkheid over hoe haar algoritme precies werkt naar de buitenwereld toe. Dit is tot dusver dus nog een beetje een 'blackbox'. Om die reden zijn er veel theorie├źn te vinden op het internet die ongefundeerd zijn.

Om die reden leek het mij broodnodig om de wetenschappelijke benadering toe te passen op het vak. Praktisch houdt dit in dat we test websites aanmaken. Een website met een bepaald element. En eentje zonder. En beide websites trachten te rangschikken voor een gefingeerd zoekwoord. Zo was er bijvoorbeeld een theorie gaande op het internet dat website pagina's met daarin een YouTube embed het beter zouden doen in de organische zoekresultaten van Google dan andere video platformen, omdat YouTube eigendom is van Google zelf. Na een uitvoerige test, bleek dit onjuist te zijn. Vervolgens is er ook collegiale toetsing gepleegd door andere SEO specialisten. Ook die experimenten repliceerden deze bevinding.
Website innovatie https://seogeek.nl/blog/
Noodzaak en belang van deze innovatie Meer duidelijkheid hoe Google haar zoekmachine algoritmes werken.
Bijdrage aan een betere wereld Duidelijkheid voor ZZP en MKB wat wel werkt en wat mythes zijn omtrent zoekmachine optimalisatie van de website, zodat men zich kan focussen op de juiste werkzaamheden, en dus geen tijd verliezen aan zaken die geen waarde toevoegen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In de Verenigde Staten is deze benadering tot zoekmachine optimalisatie enkele jaren geleden begonnen. In Nederland zien we hier tot dusver nog weinig van. Veel SEO bedrijven werken nog steeds op basis van theorie en praktijkervaring en niet de wetenschappelijke methode.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact