Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

SEMILLA Sanitation Hubs BV

Waste to Taste

Bedrijfsnaam SEMILLA Sanitation Hubs BV
KvK Nummer 68518080
Website https://www.semillasanitationhubs.com
Beschrijving onderneming Ontwikkelen, produceren en implementeren van decentrale water- en afwaterzuiveringssystemen (closed loop) voor festivals, vastgoed sector, humanitaire hulporganisaties.
Naam innovatie Waste to Taste
Beschrijving innovatie SEMiLLA Sanitation heeft concepten ontwikkeld (gebaseerd op ESA Space technologie), die voorzien in schoon drinkwater, irrigatiewater en compost. SEMiLLA Sanitation implementeert het concept op locatie, rekening houdend met de lokale behoeften, hierdoor ontstaat een duurzaam en zelfvoorzienend systeem zonder afval (waste).

De concepten worden toegepast op festivals, gebouwen en openbare toiletten. Hier worden de concepten getest. Het uiteindelijke doel is om de concepten te implementeren in rampgebieden en ontwikkelingslanden.
Website innovatie https://www.semilla.io/activities/semill...
Noodzaak en belang van deze innovatie Met onze systemen kunnen we naar:
In Nederland
- 100% waterbesparing.
- 100% hergebruik door de effluenten meststof* en water.

In ontwikkelingslanden
- 100% waterbesparing.
- 100% hergebruik door de effluenten meststof en water.
- Een gesloten voedselkringloop

* In vergelijking met kunstmest realiseren wij een 75% lagere CO2 voetafdruk.


Bijdrage aan een betere wereld Iedereen schoon water, goede sanitaire voorzieningen en voedsel.

Door klimaatverandering komen periodes van extreme droogte steeds vaker voor. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt zelfs dat tegen 2025 de helft van de wereldbevolking zal leven in gebieden met permanente waterschaarste. Daarom zijn onze innovaties nodig om duurzaam met water om te gaan, in Nederland en in ontwikkelingslanden.

Bovendien, gaat in ontwikkelingslanden een gebrek aan schoon drinkwater vaak gepaard met voedseltekort en gebrek aan goede sanitatie. Dit is juist waarin onze innovatie voorziet en ons uniek maakt.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Vaak richten bedrijven zich op 1 afvalstroom; grijs water (douche), geel water (urine) of zwart water (rioolwater). SEMiLLA Sanitation pakt al deze afvalstromen aan.

Ook implementeert SEMiLLA Sanitation circulaire concepten rondom sanitaire faciliteiten, er zijn geen andere partijen die dit doen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact