Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Rydon BV

Rydon

Bedrijfsnaam Rydon BV
KvK Nummer 55297404
Website www.rydon.eu
Beschrijving onderneming Rydon ontwikkelt duurzame fietsverlichting die net zo lang mee gaat als je fiets.

Fietsverlichting blijft een zwak onderdeel van de fiets, waardoor een groot gedeelte van de fietsers geen degelijke fietsverlichting heeft. De batterij is vaak op, de draadjes van de dynamo zijn kapot of de verlichting is gestolen. Deelnemen aan het verkeer zonder goede verlichting is een grote oorzaak van ongelukken.
Naam innovatie Rydon
Beschrijving innovatie De Rydon fietsverlichting is ontworpen als de ultieme fietsverlichting en heeft een aantal slimme innovaties. De verlichting is grotendeels opgebouwd uit metaal in plaats van kunststof en is daarmee zo goed als onverwoestbaar.

De verlichting laadt zelf de batterij op door het ingebouwde zonnepaneel. Er is gekozen voor een batterij met een grote capaciteit in combinatie met een zeer efficiënt zonnepaneel. Hierdoor wordt gedurende de zomer automatisch de batterij opgeladen en heb je aan het begin van de winter altijd een volle batterij. Door de grote capaciteit gaat deze ruim 50 uur mee wat over het algemeen voldoende is om de wintermaanden door te komen.

De verlichting wordt permanent op je fiets gemonteerd met een speciale anti-diefstal schroef. De verlichting is in Nederland ontwikkeld en wordt in Nederland geassembleerd.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Er is veel innovatie in onze huidige maatschappij, toch blijven simpele maar cruciale onderwerpen achter. Fietsverlichting is hiervan een duidelijk voorbeeld. 1 op de 3 fietsers neemt deel aan het verkeer zonder goede fietsverlichting wat levensgevaarlijk is. Het aantal verkeersdoden op de fiets is met 228 per jaar nagenoeg gelijk aan die met personenauto's en vertegenwoordigt 1/3 van alle verkeersdoden.

Hierin wil Rydon verandering in aanbrengen, door te zorgen dat fietsers altijd een goede fietsverlichting hebben.


Bron: https://www.verkeersnet.nl/verkeersveiligheid/31220/1-op-de-3-fietsers-gebruikt-geen-licht-campagne-kan-beter/?gdpr=accept

https://www.cbs.nl/nl-nl/maatschappij/verkeer-en-vervoer/transport-en-mobiliteit/mobiliteit/verkeersongevallen/categorie-verkeersongevallen/doden-en-gewonden-in-het-wegverkeer
Bijdrage aan een betere wereld De Rydon fietsverlichting is een duurzame fietsverlichting, niet alleen door het intrigeerde zonnepaneel met name door de duurzame constructie.

Er worden per jaar in Nederland miljoenen fietslampjes verkocht, dit zijn vaak goedkope lampjes die ongeveer 25 uur licht geven. De batterij is daarna op waardoor vaak de gehele verlichting wordt weggegooid en er weer nieuwe worden gekocht. Deze enorme consumptie van kostbare grondstoffen voor 25 uur licht is niet de weg naar een betere wereld. Daarnaast creëren we ook een hoop plastic en chemisch afval.

De Rydon brengt daar verandering in, natuurlijk gebruiken we ook grondstoffen maar wel om een product te ontwikkelen wat jaren mee gaat in plaats van uren. Daarmee besparen we niet alleen op duurzame grondstoffen maar ook op een enorme afvalberg vol met plastic en chemicaliën
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Rydon is één van de eerste bedrijven die fietsverlichting met een zonnepaneel maakt. Het concept, om een onverwoestbare fietsverlichting te maken die het altijd doet is origineel, er zijn geen vergelijkbare producten op de markt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact