Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Royal Eijkelkamp

Water Access Point (WAP)

Bedrijfsnaam Royal Eijkelkamp
KvK Nummer 09156795
Website www.royaleijkelkamp.com
Beschrijving onderneming Meet the difference! Dit is waar Royal Eijkelkamp al meer dan 100 jaar voor staat; persoonlijke aandacht en een uniek aanbod oplossingen. Sinds 1911 bedenkt, ontwikkelt, produceert en levert Royal Eijkelkamp slimme oplossingen voor bodem- en waterprojecten wereldwijd. Deze innovatieve oplossingen zorgen er samen met de aanwezige kennis en expertise van onze bodem- en water specialisten voor dat projecten naar een hoger niveau getild worden. Van veldmeetapparatuur tot smart sensoring en van handboren tot sonische boormachines. Het assortiment van Royal Eijkelkamp is imposant.

Begonnen als dorpssmederij is Royal Eijkelkamp uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende groep bedrijven dat bestaat uit Eijkelkamp Soil & Water, Eijkelkamp SonicSampDrill, Eijkelkamp GeoPoint SoilSolutions en Eijkelkamp Academy. Daarnaast is in 2011 Stichting de Eijkelkamp Foundation opgericht en heeft Royal Eijkelkamp een eigen vestiging in Amerika.
Naam innovatie Water Access Point (WAP)
Beschrijving innovatie Speciaal voor project De Water Ondernemer ontwikkelde Royal Eijkelkamp de Water Access Point (WAP). De WAP maakt het mogelijk in afgelegen, rurale gebieden veilig drinkwater te verschaffen zonder aansluiting op het waterleidingnet.

Wat is een WAP precies?
Een drinkwaterpunt dat bestaat uit:
- een bronfilter (op circa 65 meter diepte)
- een elektrische waterpomp
- een beschermende bovengrondse behuizing
- 4 zonnepanelen
- een watertank (2.000 liter)
- een betaalsysteem met kaartlezer
Website innovatie https://www.eijkelkampfoundation.com/nl/...
Noodzaak en belang van deze innovatie De WAP wordt in het Water Ondernemer project in Benin gecombineerd met een sociaal en economisch aspect. Bij het project is het doel namelijk om 100.000 mensen te voorzien van veilig drinkwater. Hoe? Er worden 40 Water Ondernemers opgeleid die ieder 4 WAPs gaan beheren. Zie voor meer informatie: https://www.eijkelkampfoundation.com/nl/about-the-water-entrepreneur/goal.htm
Bijdrage aan een betere wereld Wat levert een WAP op?
- Schoon en veilig drinkwater
- 4.500 liter schoon drinkwater per dag
- Draagt bij aan levensonderhoud van 1 Water Ondernemer (en familie en lokale project coördinator)
- Schoon drinkwater op korte afstand bereikbaar
- Bijkomend voordeel: bevolking wordt getraind in WASH principes: WAter, Sanitatie, Hygiëne
- Betere levensverwachting voor bevolking
- Vrouwen en kinderen hebben (meer) tijd voor onderwijs
- Draagt bij aan het stoppen van migratie

Wie doet wat?
Bij het project De Water Ondernemer werkt de Eijkelkamp Foundation samen met diverse partners:
- lokale projectpartners zorgen bijvoorbeeld voor de betonnen grondplaat.
- de pomp, zonnepanelen en het bedieningspanel worden geleverd door één producent, zodat de afzonderlijke onderdelen goed op elkaar aansluiten.
- de Water Ondernemers bouwen de externe behuizing en doen het onderhoud van de WAPs.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn al talloze drinkwatersystemen bedacht in het verleden. De WAP is innovatief door het robuuste ontwerp, optioneel betaalsysteem en de mogelijkheid om het systeem te combineren met een sociaal en economisch aspect zoals de Water Ondernemer. Bovendien past de WAP perfect binnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact