Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Roerconsult

Parallel van het Leiderschap

Bedrijfsnaam Roerconsult
KvK Nummer 70200866
Website www.roerconsult.nl
Beschrijving onderneming Roerconsult is een onafhankelijk training & adviesbureau dat geluk, plezier en een cultuur van kwaliteit in organisaties weet te brengen.
Naam innovatie Parallel van het Leiderschap
Beschrijving innovatie Roerconsult heeft een uniek concept om mensen en bedrijven in die kracht te zetten die succesvol en aantrekkelijk maakt.

De Parallel van het Leiderschap is een prettige, concrete én bewezen filosofie die mensen en organisaties in 3 stappen eigenaar maakt van kwaliteitsdenken (persoonlijk geluk) en kwaliteitscultuur (organisatiegeluk).

Leider zijn van je eigen geluk en daarmee bijdragen aan groepsgeluk.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Zeker sinds begin 2020 is gebleken dat succesvolle organisaties zich snel en adequaat aanpasten aan de nieuwe situatie of zelfs beter presteerden. Waarom? Omdat ze een uit zichzelf lerende organisatie zijn. Eén van de belangrijkste kenmerken van een kwaliteitscultuur.
Bijdrage aan een betere wereld In een lerende organisatie heerst geluk. Dit komt omdat kwaliteitscultuur & kwaliteitsdenken respectievelijk de organisatie en de mens in die organisatie succesvol maken. Blije en gelukkige mensen dragen bij aan een gelukkige cultuur, en uiteindelijk aan innovatie, vooruitgang, blije kinderen.. Ziekteverzuim gaat omlaag, sectoren die kampen met tekort aan personeel zien mensen graag komen werken. 1 eenvoudige maar slimme innovatie neemt alle 'onvoldoendes' mee in het kielzog en maakt ze dikke voldoendes, zonder dat je daar aandacht aan besteed!
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Bij innovatie draait het om slim gebruik te maken van wat er al beschikbaar is, maar dan in nieuwe combinaties. En dat is precies wat Roerconsult heeft gedaan met de Parallel van het Leiderschap.

Deze parallel combineert kennis, ervaring en persoonlijke eigenschappen van mensen tot kwaliteitsdenken in die mens. Jouw mening telt, jouw gevoel is jouw feedback mechanisme, wat jij hebt gezien en geleerd hebt is jouw meetlat. Waar jij hebt gefaald, wordt een nieuw succes geboren. Dat is kwaliteitsdenken.

Stel je nu voor dat binnen jouw organisatie iedereen deze kwaliteit heeft en is. Dat iets wat onbeheersbaar leek, beheersbaar wordt. Mensen die in kwaliteit denken, kunnen met elkaar 'bespreekbaar maken = beheersbaar maken' een terugkomend thema in de Parallel van het Leiderschap.

Het andere aspect van de innovatie is dat we slim meten. We maken onderscheid tussen kwalitatieve data (noem dit maar: subjectief) en kwantitatieve data (objectief). De Parallel van het Leiderschap werkt met unieke en slimme meetsystemen die de cultuur van hele organisatie inzichtelijk maken.

De meetsystemen bestaan uit online vragenlijsten die kwaliteitsgebieden van de mensen en de organisatie in kaart brengen. Hieruit volgen training op maat, gesprekken en veranderingsprocessen op de werkvloer.

De interventies die we met de organisatie kiezen worden op een Kwaliteitsposter samengevat. Met benoemen en vieren van de Succesfactoren (KPI's - Key Performance Indicators).

Deze poster wordt gemaakt tijdens de trainingen door een grafisch ontwerper/kunstenaar. Elke organisatie krijgt dus haar eigen poster, ziet zichzelf terug in een kunstwerk dat vertelt wie zij zijn en waar ze naar toe willen met elkaar (zie voorbeeld)

Achteraf meten we dezelfde kwaliteitsgebieden, en met als resultaat dat wat eerst een 7 was, nu een 9 of 10 is. Wat een 4 of een 5 was, nu een 7 is.

De Parallel van het Leiderschap is eigenlijk dat je je werk en leven een 9 of 10 geeft. Een NPS score dus. Waarom is die belangrijk? Omdat er overtuiging in zit. Een vertrouwen.

Tijd is een ander uniek aspect van deze innovatie. We kunnen de tijd omdraaien. De 3 stappen die leiden tot de Parallel van het Leiderschap kunnen door elkaar heen gebruikt worden. Er is geen vaste volgorde. Veel organisaties werken met de PDCA-cyclus. Daar past deze innovatie perfect in. Maar ook binnen het Rijnlandse model is de Parallel van het Leiderschap concreet toe te passen. Zelfs de systeemdenkers onder ons kunnen met dit concept aan het werk.

Het is ook niet belangrijk voor welke organisatie je dit wilt toepassen. Non-profit, Scholen, bedrijven... het is overal toepasbaar waar mensen het verschil maken.

De Parallel van het Leiderschap zou niet innovatief zijn als we hiermee bestaande klantreviews, enquêtes en tevredenheidsmetingen niet konden gebruiken. En dat kan wel. We bieden organisaties de kans om te leren van en met data, de mensen eigenaar te maken van hun geluk en hun kwaliteit en te focussen op hun kracht en kwaliteit. De rest, komt vanzelf mee.

Dat is een vertrouwensstap die in het proces naar de Parallel van het Leiderschap wordt begeleid en gecoacht.

Wat maakt dit nou zo origineel? Er bestaat geen innovatie die de ingrediënten en werkwijze die we tot nu toe hebben beschreven tot eenvoud weet samen te vatten. Zelfs zó weet samen te vatten dat het op een A2 poster past. Inclusief coaching, training een hele organisatie en grote groepen mensen gelukkig samenwerkend en nieuwe technologieën bedenkend, innovaties... de parallel...

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact