Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Revopal

100% gerecyclede kartonnen Revopallets

Bedrijfsnaam Revopal
KvK Nummer 74958593
Website www.revopal.nl
Beschrijving onderneming Revopal is met de Revopallet een toonaangevende leverancier van duurzame 100% gerecyclede kartonnen pallets. Dankzij onze kartonnen pallets zorgen wij voor een ware revolutie in de logistieke wereld. Onze klanten worden voorzien van een maatschappelijk verantwoorde keuze in het vervoeren van producten op pallets. De Revopallet draagt bij aan een circulaire economie. Door gebruik te maken van 100% gerecycled karton kunnen de grondstoffen volledig opnieuw worden ingezet in het systeem. De Revopallet zorgt door zijn lichte gewicht en ergonomisch design voor een arbeid verlichtende werkomgeving en een aanzienlijk verschil in het transport gewicht.

Met passie, kennis en oprechte aandacht voor het milieu en medewerkers, creƫren wij samen een revolutie in de logistieke wereld!
Naam innovatie 100% gerecyclede kartonnen Revopallets
Beschrijving innovatie De Revopallet is een 100% gerecyclede kartonnen pallet.

De Revopallet draagt bij aan een circulaire economie. Door gebruik te maken van 100% gerecycled karton, kunnen de grondstoffen van de kartonnen pallet +/- acht keer worden hergebruikt. Op deze manier zorgen wij samen voor minder ontbossing door grondstoffen te hergebruiken.

Door zijn lichte gewicht en ergonomisch design zorgt de Revopallet voor een arbeid verlichtende werkomgeving voor uw medewerkers. Dit kan leiden tot minder ziekte verzuim en energiekere medewerkers. Daarnaast verlaagd de Revopallet de belading van het transport waardoor u minder brandstof verbruikt en uw bedrijf bijdraagt aan het verminderen van CO2 uitstoot.

Revopal hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoorde productie en is daarom de samenwerking gestart met Soweco en de Werkwijzer.
Website innovatie www.revopal.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Maatschappelijk verantwoorde productie. Een samenwerking voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de lichte materialen is het zeer aangenaam voor ze om te produceren. Hierdoor draagt Revopal bij aan het geven van kansen en ontwikkeling binnen deze doelgroep.

De impact voor de sectoren zal betrekking hebben tot het verminderen van Co2 uitstoot tijdens transport in verband met het lage gewicht van de Revopallets (+/- 3KG). Ook het gerecyclede karton is belangrijk. Door grondstoffen opnieuw te recyclen zijn er geen constante nieuwe grondstoffen nodig. Dit zorgt er voor dat de end-of-life cycle van de Revopallets na gebruik weer 100% recyclebaar is.
Bijdrage aan een betere wereld - Maatschappelijk verantwoord
- Minder Co2 uitstoot
- Minder ontbossing
- Arbeid verlichtend
- 85% lichter
- 100% recyclebaar
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Door de juiste combinatie in het samenstellen van gerecyclede grondstoffen en een maatschappelijk betrokken productie. Een milieu vriendelijke afvalstroom waar veel bedrijven groot en klein van kunnen profiteren.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact