Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Regeneration Design

Grass Light

Bedrijfsnaam Regeneration Design
KvK Nummer 71834745
Website www.bio-design.nl
Beschrijving onderneming Regeneration Design ontwerpt en maakt unieke Bio Design producten met een lokaal verhaal. Van lokale organische reststromen en hernieuwbare grondstoffen worden biomaterialen gemaakt. Regeneration Design zet deze materialen om naar tastbare producten.

We creëren zichtbaarheid en afzetmarkt voor toeleveranciers en maken unieke design producten (o.a. relatiegeschenken) voor onze klanten waaronder retailers, brandowners, bedrijven met afvalstromen en lokale overheden.

Het probleem wat we oplossen is het gat tussen de biochemie en de consumentenmarkt. We gaan aan de slag met biomaterialen en leggen tevens focus op circulariteit, kwaliteit, testing en certificering.
Naam innovatie Grass Light
Beschrijving innovatie Op en rondom Schiphol liggen grote graspercelen (ruim 1000 hectare) die een aantal keer per jaar moeten worden gemaaid. Het gras moet ‘vogel-onaantrekkelijk’ zijn aangezien er een risico is op botsingen tussen vogels en vliegtuigen. Gras dat blijft liggen trekt muizen en insecten aan, wat een voedselbron is voor vogels en daarom is het beter om het gras mee te nemen. Dat is nu een kostenpost voor Schiphol en daarom is men op zoek gegaan naar een hogere waarde van het gras.

Het gemalen grasmaaisel kan goed worden vermengd met andere natuurlijke vezels waaronder drankkarton afval. Dit wordt door onze partner ECOR samengeperst tot plaatmateriaal.

De unieke designlamp Grass Light is ontworpen vanuit Material Driven Design: we zetten plaatmateriaal efficiënt in. Door de slimme constructie is er geen lijm of schroeven nodig. Aan het einde van de levensduur kunnen de plaat-onderdelen van de lamp bij het oud papier waardoor de gras- en kartonvezels kunnen worden gerecycled.
Website innovatie https://www.bio-design.nl/portfolio/gras...
Noodzaak en belang van deze innovatie Circulair Terreinbeheer is een icoonproject binnen het Nationale Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie. Dit omvat tevens het verwaarden van biomassa waarmee we CO2 vastleggen.

Het grasmaaisel krijgt een hoogwaardige bestemming. De ECOR grasvezelplaten kunnen o.a. worden toegepast als wandpanelen, plafondplaten, meubels en consumentenproducten.
Bijdrage aan een betere wereld 1. De grasvezelplaten worden middels een milieuvriendelijk proces gemaakt waarbij geen bindmiddelen of harsen worden gebruikt.

2. We verwaarden lokale organische reststromen en leggen hiermee CO2 vast voor een langere duur.

3. De grasvezelplaten bestaan volledig uit cellulose waardoor ze goed kunnen worden gerecycled tezamen met papier- en kartonafval.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het verwaarden van gras naar een solide circulaire vezelplaat is nieuw, maar ook de toepassing als consumentenproduct is innovatief. ECOR bewijst met haar cellulose vezelplaten dat het milieuvriendelijke materiaal o.a. MDF kan vervangen. Regeneration Design experimenteert met afbreekbare coatings waardoor het materiaal ook een designproduct-toepassing kan krijgen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact