Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Reflower

De Duurzame Bloemenbieb

Bedrijfsnaam Reflower
KvK Nummer 71383794
Website www.reflower.nl
Beschrijving onderneming Reflower is de duurzame bloemenbieb.
Het is een circulair initiatief. Reflower verhuurt blijvende bloemen met een bijpassende vaas en bezorgt aan huis of op kantoor. Het is een Product as a Service, members sluiten een abonnement af, betalen een vast tarief voor de bloemenhuur. Als ze op de bloemen zijn uitgekeken, worden de bloemen op afspraak gewisseld.

Reduce, Re-use, Reflower!
Naam innovatie De Duurzame Bloemenbieb
Beschrijving innovatie Samen blijvende bloemen delen.

Om van de lineaire economie naar een circulaire economie over te gaan, zijn er meer Product-as-a-Service initiatieven nodig. Reflower is de eerste PaaS onderneming die Flowers-as-a-Service aanbiedt als circulaire oplossing.

Reflower is een abonnementsservice op een bos kunstbloemen met een bijpassende vaas, bezorgd aan huis of kantoor.
Voordelen:
1. Reduceert CO2-uitstoot doordat er minder verse bloemen worden ingevlogen uit verre landen of gekweekt worden in de kas.
2. Minder floral waste; er worden minder verse bloemen weggegooid.
3. Vermindering van het gebruik van bestrijdingsmiddelen en verpakkingsmaterialen.
4. Veel vazen uit de collectie hebben een goed verhaal ( zoals Return to Sender) of zijn gerecycled.

Samen blijvende bloemen delen is een mooie manier om minder verse bloemen te kopen & weg te gooien. Reflower is een stap naar een circulaire & duurzamere levensstijl.

Reduce, Re-use, Reflower!
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Verse bloemen blijven mooi om te kopen, krijgen of geven, maar zijn helaas vaak niet zo duurzaam. Een bosje uit de verwarmde kas of van ver ingevlogen met het vliegtuig heeft een flinke klimaatimpact. Daarnaast zijn er problemen door watergebruik, bestrijdingsmiddelen en arbeidsomstandigheden, vooral in Oost-Afrika en Ecuador.

Het is nog niet gelukt om duurzame keurmerken branche-breed in te voeren. Consumenten zijn zich niet bewust van de klimaatimpact en overige problemen. Door een duurzaam alternatief op een verrassende en simpele wijze aan te bieden, probeert Reflower bewustwording te vergroten. Tegelijkertijd bouwen we een toekomstbestendig bedrijf op middels het nieuwe businessmodel PaaS.

Reflower kan impact maken en ervoor zorgen dat er minder verse bloemen verkocht en weggegooid worden.
Bijdrage aan een betere wereld Reflower is een no waste company, er worden geen kunstbloemen of vazen weggegooid. Kunstbloemen die niet meer mooi genoeg zijn voor de verhuur worden schoongemaakt en mooi in een vaas gezet en gedoneerd aan bejaardentehuizen, de voedselbank of aan scholen.

De blijvende bloemen circuleren tussen de members, iedere maand kan er weer iemand anders van de beeldige boeketten genieten.

Reflower creƫert bewustzijn en en duurzamere levensstijl.

Reduce, Re-use, Reflower!
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaat in Nederland geen andere bloemenbieb. Reflower bestaat sinds 7 januari 2020 en er hebben zich inmiddels ruim 100 members aangesloten. Het concept lijkt succesvol en gaat na de testfase nu door in ontwikkeling met de uitrol naar andere steden.

De innovatie is in de media opgepakt als vernieuwend, een item bij RTL EditieNL, een artikel in Het Parool, in de Volkskrant, op LINDA.nl, in diverse tijdschriften zoals Margriet en Nouveau en op een aantal websites.

Reflower is ook geselecteerd door de Provincie Noord Holland en Innomics om deel te nemen aan de GO!-NH Accelerator om versneld te kunnen groeien van start-up naar scale-up.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact