Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Recogtech B.V.

Palm-ID Card

Bedrijfsnaam Recogtech BV
KvK Nummer 27329320
Website recogtech.com
Beschrijving onderneming Autoriteit op het gebied van biometrische beveiliging

Recogtech was het eerste bedrijf ter wereld dat erin slaagde om Fujitsu’s handpalmlezer PalmSecureTM te gebruiken voor effectieve toegangscontrole op basis van het aderpatroon in de hand. Directeur Eduard de Knegt, die verbonden is aan de Vereniging Voor Biometrie en Identiteit (VVBI) geldt ook persoonlijk als autoriteit op het gebied van biometrie.
Naam innovatie Palm-ID Card
Beschrijving innovatie Met de komst van de AVG is privacy een hot item. Sinds kort is het Palm-ID systeem van Recogtech ook verkrijgbaar in combinatie met een smartcard. Dit product, ontworpen voor kaartlezers die gebruik maken van Mifare Desfire (EV1) technologie, legt geen contact met een netwerk en maakt ook geen gebruik van een database. De biometrische data wordt weggeschreven op de kaart, die volledig standalone functioneert. Uw gegevens blijven volledig bij uzelf.
Website innovatie https://www.recogtech.com/nl/producten/p...
Noodzaak en belang van deze innovatie Biometrische gegevens zijn terecht privacy gevoelige informatie. Mochten deze gegevens in handen van "derden" komen dan is het bijna niet meer mogelijk om uw identiteit te behouden. In de toekomst kan dit zelfs uw identiteit kosten. Steeds meer identifiers gebruiken biometrie. U heeft het dan dus niet meer zelf in de hand. De Palm-ID Card legt geen connectie met het internet en maakt geen gebruik van een database. Een kwaadwillende kan dus niet bij uw gegevens komen tenzij deze uw kaart in handen krijgt. Echter het is onmogelijk om deze kaart te gebruiken zonder dat u uw hand zelf aanbiedt voor verificatie. Kortom het is niet interessant om de kaart te ontvreemden.
Bijdrage aan een betere wereld Beveiliging van uw identiteit en gebruik op beveiligde locaties zoals vitale locaties. Denk hierbij aan een kerncentrale. U biedt uw kaart aan en het systeem vraagt u te verifiëren of de kaart van u is. Ditzelfde geldt natuurlijk voor energiebedrijven en waterschappen. Het draagt in hoge mate bij aan de beveiliging van de infrastructuur.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Palm-ID Card beschikt daarnaast over 3 afzonderlijke processoren welke op verschillende plekken in het pand worden geplaatst. Deze processoren werken "on a need to know basis" De kennisuitwisseling tussen de processoren is zo ingericht dat elke processor een beperkt stukje informatie ter beschikking heeft welke alleen in "lijn" van de verschillende processoren tot een uitkomst leidt welke gebruikt kan worden. Het is dus ondoenlijk om alle processoren op te zoeken en te hacken want zelfs dan, mist het verband tussen deze processoren.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact