Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Queens Vintage Bakery Café / 't Mondkapjes Atelier

zelfgemaakte, hippe, stoffen, vintage mondkapjes als eerste in Nederland op de markt gebracht

Bedrijfsnaam Queens Vintage Bakery Café / 't Mondkapjes Atelier
KvK Nummer 63760746
Website www.thequeens.info
Beschrijving onderneming Queens Vintage Bakery Café & City Hotel is een horeca onderneming in het hart van Amersfoort. Twee dagen na de lockdown hoorde ik een programma van Een Vandaag waarin Kenneth Kwong uitlegde hoe Hongkong corona onder controle houdt met zelfgemaakte mondkapjes.
Ik heb meteen besloten om 't Mondkapjes Atelier te starten, het eerste naaiatelier in Nederland met zelfgemaakte hippe mondkapjes. Ik was ervan overtuigd dat mondkapjes ook bij ons een belangrijk item zouden worden in de bestrijding van corona en bedacht dat het dan beter zou zijn om het dragen ervan als iets nieuws, hips & trendys te presenteren om zodoende de stap te vergemakkelijken en het ook 'leuk' te maken.
Naam innovatie zelfgemaakte, hippe, stoffen, vintage mondkapjes als eerste in Nederland op de markt gebracht
Beschrijving innovatie - Onze horecazaak die dicht moest, omgebouwd tot een 'naaiatelier' als eerste in Nederland. Heel veel positieve aandacht eraan besteed, via social media, televisie, en met een website speciaal voor mondkapjes.
We hebben hiermee een trend gezet. Het heeft heel lang geduurd voordat onze premier mondkapjes verplichtte in het openbaar vervoer. De periode van half maart tot mei gebruikt om m.b.v. een bekende fotograaf Olivier Teepe een hele mooie serie foto's gemaakt met voorbeelden van mooie mondkapjes die gedragen werden in een restaurant, supermarkt, trein en bij de kapper.
Ook hebben we mooie batik mondkapjes naar het Koningshuis gestuurd toen zij uit Indonesië terug kwamen en in quarantaine moesten. Daarnaast ook aan Mark Rutte .
Bekende Nederlander Funda Mujde, die ook een dwarslaesie heeft, en voor wie corona grote risico's met zich mee zou brengen, is als eerst BNér met onze mondkapjes in beeld geweest.
Recentelijk zijn we dealer geworden van Greentex. Organic katoenen mondkapjes die we zelf kunnen ontwerpen.
Ons eerste ontwerp is van Amersfoort. De vlag is hierin verwerkt. Ons mondkapje is nu in het Museum Flehite in Amersfoort en de Gemeente Amersfoort heeft als eerste gemeente een éigen' mondkapje.
Website innovatie www.thequeens.info
Noodzaak en belang van deze innovatie Het dragen van mondkapjes is lang afgedaan als 'schijnveilig'. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen er tegen zijn. Vanaf het begin zijn er toch veel mensen, ook veel uit de zorg, thuiszorg, die het zekere voor het onzekere namen. Wij waren lang de eerste en de enigen die hippe mondkapjes maakten.
Ook hebben we het mondkapje als iets positiefs gepresenteerd en zeker ook de eerste maanden hebben we met heel veel negativiteit ook te maken gehad. Inmiddels is het een hele grote branche geworden en zijn veel mensen zich gaan richten op mondkapjes.
Bijdrage aan een betere wereld Bestrijden van corona op een positieve en ludieke manier
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Voor Nederland nieuw. We waren de eersten!

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact