Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Paperdork

Paperdork

Bedrijfsnaam Paperdork
KvK Nummer 76688569
Website www.paperdork.nl
Beschrijving onderneming Paperdork is een unieke combinatie van een innovatief boekhoudprogramma voor ZZP/VOF en een boekhouder ('cijferbaas'). In ons boekhoudprogramma houden ondernemers heel gemakkelijk en snel zelf hun administratie bij, en krijgen ze hulp van een boekhouder. De boekhouder checkt of de administratie klopt, doet alle aangiftes en is als persoonlijk aanspreekpunt beschikbaar voor alle vragen en advies.
Naam innovatie Paperdork
Beschrijving innovatie Paperdork is een unieke combinatie van een innovatief boekhoudprogramma voor ZZP/VOF en een boekhouder ('cijferbaas').

ZZP Daily noemt ons boekhoudprogramma 'de simpelste op de markt'. En dat is ook ons uitgangspunt. We willen boekhouden voor met name de jongere/online ondernemers leuk, modern en simpel maken. Maar wel met behulp van de nieuwste technieken (automatisering, beeldherkenningsalgoritmes etc.) en extra focus op financieel inzicht. Het unieke is dat je bij ons altijd samenwerkt met een boekhouder die hier ook op is ingesteld: digitaal georiënteerd, toegankelijk en in simpel taalgebruik.

De ondernemer houdt zelf zijn/haar administratie bij (om kosten te besparen en inzage in de financiële situatie te houden), en de boekhouder ondersteunt bij de rest. Dat willen zeggen: checks of de administratie klopt, het doen van alle aangiftes en het beschikbaar zijn voor vragen. Ondernemers kunnen op deze manier voor een relatief laag bedrag gebruik maken van 'best of both worlds': digitaal een administratie bijhouden om kosten te besparen + persoonlijk advies.

Door zelf ons boekhoudprogramma te ontwikkelen hebben we processen zo kunnen stroomlijnen dat deze perfect zijn afgestemd op de samenwerking tussen de ondernemer (onze klant) en de boekhouder. Daarnaast automatiseren we in grote mate ook het aangifteproces en de koppeling met de Belastingdienst.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie We merken aan de reacties van onze klanten dat boekhouden in hun ogen een heel ander imago krijgt. Men zag het als een 'verplicht nummertje voor de Belastingdienst' maar gaan er nu anders naar kijken. Ze gaan inzien dat een goede administratie ook heel waardevol en informatief is voor het krijgen van (financieel) inzicht in de onderneming, en vinden het inmiddels vaak zelfs leuk om hun administratie bij te houden.

Daarnaast maken wij het begrijpelijk door de complexe processen (bijv. afschrijvingen) te automatiseren of te laten afhandelen door de boekhouders, en de overgebleven zaken voor de ondernemers zo simpel mogelijk te houden. Door deze manier van samenwerken maken we het niet alleen voor de ondernemer zo makkelijk mogelijk, ook de boekhouder kan door automatisering zeer efficiënt te werk gaan.
Bijdrage aan een betere wereld Onze innovatie moet de drempel die boekhouding mogelijk kan opwerpen bij startende ondernemers volledig wegnemen waardoor meer (o.a.) jonge creatieven de kans krijgen om hun vernieuwende concepten uit te werken. Door verregaande automatisering bieden we bestaande ondernemers de kans om zich (meer) te focussen op hun core business waardoor zij hun bedrijven en oplossingen verder kunnen ontwikkelen.

Daarnaast zorgt onze dienstverlening ervoor dat de administratie van ondernemers beter op orde is en voldoet aan de juiste Nederlandse wet- en regelgeving.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De markt focust zich nu met name op 2 groepen: de boekhoudprogramma's en de administratiekantoren. Met ons concept bieden wij een combinatie van beide. Bij de losse boekhoudprogramma's behouden ondernemers het probleem dat ze geen persoonlijk advies krijgen en zelf lastige aangiftes moeten doen. We zien jonge ondernemers snel voor deze oplossing kiezen om te starten maar komen er dan op het moment van de aangifte achter dat ze eigenlijk nog niet helemaal geholpen zijn.

Voor de administratiekantoren geldt dat ze veelal niet aansluiten op de wensen van de digitale ondernemer (ze worden gezien als traditioneel en ontoegankelijk) en dat ze vanwege beperkt automatiseren inefficiënter werken en daardoor relatief duur zijn. We merken dat dit veel startende ondernemers ervan weerhoudt om met een boekhouder samen te werken en daarvoor willen wij een oplossing bieden.

Daarnaast zijn we innovatief in de manier waarop we ons systeem hebben ingericht (samenwerking tussen boekhouder + ondernemer) en de plannen die we hiermee hebben op de langere termijn voor verdere automatisering, o.a. met de Belastingdienst. Ook qua beeldvorming naar buiten toe profileren wij ons anders dan de standaard boekhoudoplossing: informeler en moderner.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact