Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Paper on the Rocks

Boomvrij papier

Bedrijfsnaam Paper on the Rocks
KvK Nummer 64170551
Website https://paperontherocks.com
Beschrijving onderneming Een activistisch stationery bedrijf dat de papierindustrie wil verbeteren – om alleen nog maar mooie dingen te maken. Dat zijn wij!

Waarom doen we dit? Nou, allereerst houden we van een uitdaging. En als je het hebt over een uitdaging…

De papierindustrie is een van de grootste vervuilers ter wereld. Bossen worden met de grond gelijk gemaakt en ondenkbare hoeveelheden water worden verspild en vervuild. Oh, en vergeet ook niet de tonnen CO2 uitstoot die met dit proces gemoeid zijn. Het behoeft vast geen verdere uitleg dat we naar alternatieven op zoek moeten. Gelukkig zijn er al een heleboel mooie alternatieven bedacht.

Ten tweede hebben wij een passie voor alles dat met papier te maken heeft. Schrijven, tekenen, schetsen, doodlen en plannen…. Je kunt het zo gek niet bedenken. Onze boeken zijn altijd gemaakt met oog voor detail, hebben die speciale boekengeur, en voelen ook nog eens super fijn. We weten zeker dat jij snapt wat we bedoelen, anders zou je hier niet zijn…

Om je het beste notitieboek te geven wat menselijk mogelijk is, hebben we al het bovenstaande in onze notitieboeken verwerkt. Goed voor alles en iedereen.

Maar dat is nog niet alles… een deel van onze tijd, moeite en inzet, en 5% van jouw aankopen besteden we aan het promoten en ondersteunen van herbebossingsprojecten en natuurherstel.

We willen niet ‘gewoon’ een product maken, maar een industrie verbeteren.

Naam innovatie Boomvrij papier
Beschrijving innovatie Wij produceren notitieboeken van papieralternatieven waar afvalstromen voor worden gebruikt, geen bomen, veel minder water en veel minder energie. Op dit moment gebruiken we steenpapier en papier van landbouwafval. We starten ook een research traject met ketenpartners naar meer lokale papierproductie van afvalstromen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De paperindustrie is een van de grootste vervuilende industrieën ter wereld. Zowel bomen, water als energie worden in enorme hoeveelheden gebruikt. Dat kan ook anders, door papier van afvalstromen op te schalen. Wij zetten ons daar voor in en werken zo naar een diverse en gezonde papierindustrie
Bijdrage aan een betere wereld Ontbossing door de papierindustrie kan een stuk halt toe worden geroepen, verlies van biodiversiteit zal verminderen en afvalstromen kunnen circulair worden ingezet.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Boomvrij papier is niet nieuw, sterker nog, voordat we papier maakten van bomen, werden vrijwel altijd afvalstromen gebruikt als inputmaterialen voor papier. Sinds wij vijf jaar geleden begonnen met onze missie, zien we meer bedrijven papieralternatieven adopteren.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact