Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Owlin BV

Owlin Portfolio Dashboard

Bedrijfsnaam Owlin BV
KvK Nummer 55427669
Website www.owlin.com
Beschrijving onderneming Owlin is een technologie bedrijf wat nieuws analytics levert. Het Owlin platform maakt het mogelijk voor finance professionals om op een proactieve wijze hun portfolio te monitoren op risico's en opportuniteiten. Dit gebeurt door het verzamelen van wereldwijd online nieuws (3 miljoen bronnen, 12 talen) welke wij vertalen om vervolgens machine learning en NLP toe te passen om zo alleen het relevante nieuws te laten zien. Klanten zijn ING, Adyen, Fitch, KPMG, Schroders, NN etc
Naam innovatie Owlin Portfolio Dashboard
Beschrijving innovatie Het dashboard monitort de omgeving of portfolio van de gebruiker proactief en in realtime. Het wijst een gebruiker waar hij moet kijken binnen zijn omgeving vwn risico's of opportuniteiten.
Website innovatie https://www.owlin.com/products/
Noodzaak en belang van deze innovatie Het doorvoeren van zowel machine learning als natural language processing binnen news analytics, maakt het mogelijk om binnen het wereldwijde nieuws alleen relevante artikelen te krijgen op basis van de portfolio van een klant en de manier waarop zij naar de wereld kijken (risk, ESG of bijvoorbeeld COVID filters). Daarnaast kunnen wij op deze nieuwsfeed analytics en sentiment scores deduceren.
Bijdrage aan een betere wereld Een van de mogelijkheden is het gebruiken van het platform (en daarmee de nieuwe technologie├źn) om een betere inzage te krijgen in de risico's & opportuniteiten van een portfolio van bedrijven/sectoren/landen vanuit een ESG visie. Owlin heeft haar eigen methodologie ontwikkelt om aan te geven waar mogelijk een actie dient plaats te vinden. Hiermee krijgen klanten van Owlin beter grip op de mate waarin binnen hun portfolio ESG wordt bedreven/nageleefd.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Allereerst is het gebruik van ML & NLP binnen nieuws analytics nieuw, maar met name de toepasbaarheid van deze nieuwe technologie├źn, waardoor er beter inzicht te verkrijgen valt binnen een overschot aan informatie maakt deze innovatie nieuw en origineel

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact