Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Oot Granola

Oot

Bedrijfsnaam Oot Granola
KvK Nummer 67230881
Website www.oot.nl
Beschrijving onderneming Oot is een online ontbijtmerk dat versgebakken granola’s met heel weinig (en alleen natuurlijke) suikers thuisbezorgd in de brievenbus. De granola’s van Oot zijn 100% biologisch, glutenvrij, en zitten altijd tjokvol noten, pitten en zaden (minstens 30%). De granola’s van Oot zijn supervers en krokant, omdat Oot elke week vers bakt en een efficiënt distributiemodel heeft dat het direct bij je thuis aflevert. Oot is sinds haar start twee jaar geleden uitgegroeid tot het grootste online ontbijtmerk van Nederland met meer dan 30.000 klanten.
Naam innovatie Oot
Beschrijving innovatie Oot innoveert op verschillende niveaus:

- Product: Oot was de eerste in Nederland die suikerarme granola's introduceerde, inmiddels zijn meer grote partijen gevolgd. Oot is ook de eerste in Europa die een zeer koolhydraatarme granola op de markt bracht, onder meer geschikt voor diabetici (sinds januari 2020 op de markt).

- Oot levert niet via het gangbare supermarktkanaal, maar 'direct-to-consumer' en innoveert daarmee ook in het distributiekanaal.

- Ook de verpakking is innovatief: Oot ontwikkelde een unieke brievenbusdoos met zakken-op-maat, waarin elke vierkante centimeter wordt opgevuld met granola (en er dus geen lucht wordt verstuurd).
De snelle groei van Oot maakte het mogelijk om een verpakking op maat te ontwikkelen die maximaal gebruik maakt van de ruimte in een brievenbusdoos.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie > Consumenten eten gezonder, want doordat ze zo vers zijn, zijn de granola's toch lekker ondanks laag suikergehalte.
> De nieuwe zakken gebruiken minder dan de helft van het verpakkingsmateriaal dan reguliere oplossingen. Bovendien passen er nu vier zakken in een doos in plaats van twee, dus twee keer zoveel verse granola in je brievenbus: efficiënt en milieuvriendelijk.
Bijdrage aan een betere wereld Alle granola's zijn 100% biologisch, dus grondstoffen verbouwd met aandacht voor het milieu. Alle granola's hebben een zeer laag suikerpercentage, dus beter voor de gezondheid. En de granola's worden maximaal efficiënt verstuurd, dus beter voor het milieu.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Oot is de eerste partij die suikerarme (en inmiddels ook koolhydraatarme), kraakverse ontbijtproducten verkoopt en levert in (hyper-efficiënte) brievenbusdozen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact