Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Noria BV

CirCleaner®

Bedrijfsnaam Noria BV
KvK Nummer 78123321
Website www.noria.earth
Beschrijving onderneming Noria is een innovatief en ‘purpose driven’ bedrijf. Noria ontwikkelt slimme en eenvoudige oplossingen voor complexe problemen. De missie van Noria is om te voorkomen dat plastic in ons milieu in het water eindigt. Hiervoor hebben wij methodes, technieken en systemen ontwikkeld die het plastic op een duurzame en visvriendelijke manier uit het water verwijdert. Dit doen wij door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke krachten, zo dicht mogelijk bij de bron. Op deze manier voorkomen we op een duurzame en betaalbare manier dat het plastic in het milieu eindigt en afbreekt tot microplastics.

We gebruiken eerst een slimme methodiek die resulteert in hotspots waar plastic zich ophoopt. Daarna volgen effectieve eenvoudige oplossingen die het plastic uit die hotspots verwijderen. Door gebruik te maken van open (GIS-) data kunnen we zeer nauwkeurig voorspellen waar de kunststoffen drijven. Door onze monitoringtools toe te passen, leveren we onze klanten precies de informatie die ze nodig hebben om te monitoren hoe effectief hun oplossingen zijn. Dit inzicht kan leiden tot aanpassingen of installatie van extra CirCleaners® die het plastic uit het water van onze klanten halen.

Bij Noria zijn we ervan overtuigd dat team en cultuur een van de meest, misschien wel de belangrijkste factoren zijn die van invloed zijn op ons succes. Daarom hebben we een sterk team samengesteld van verschillende karakters met verschillende unieke competenties. Het jonge en uiterst succes gedreven team wordt ondersteund door een sterke en ervaren Adviesraad. Een van de belangrijkste factoren is dat iedereen zijn/haar werk leuk vindt, omdat we geloven dat dit resulteert in hoge kwaliteit.
Naam innovatie CirCleaner®
Beschrijving innovatie De kern van ons product is dat het plastic op een innovatieve en betaalbare manier uit het binnenwater haalt. Dit gebeurt dicht bij de bron om te voorkomen dat macroplastic wordt afgebroken tot microplastic. Op deze locaties is het plastic nog geconcentreerd in tegenstelling tot het in zeeën en oceanen is beland.

De CirCleaner® is gebaseerd op een technologie die zich eeuwen geleden heeft bewezen tijdens de poldering van Nederland. Het systeem wordt aangedreven door de natuurlijke kracht zoals water-, zon- of windenergie. Het product kan worden geïnstalleerd in kanalen, rivieren en achter of voor watergemalen. Verder is het product betaalbaar, makkelijk in onderhoud, visvriendelijk en CO2 neutraal.
Website innovatie https://www.linkedin.com/posts/noriasust...
Noodzaak en belang van deze innovatie Onze innovatie is niet alleen een product dat plastic uit water haalt, maar wij doen ook vooronderzoek naar de grootte van het probleem en naar welke locaties het meest geschikt zijn om de CirCleaner® te plaatsen. Daarnaast zorgen we ervoor dat onderhoud wordt uitgevoerd, dat het plastic wordt opgehaald en dat van het verwijderde plastic nieuwe hoogwaardige producten worden gemaakt. Wij leveren de sector niet alleen een innovatief product, maar een totale service voor plastic vrij water. De impact op de maatschappij is dat ons product minstens 80% van het plastic uit de binnenwateren verwijdert, wat resulteert in een betere leefomgeving en op zijn beurt ook schonere oceanen.
Bijdrage aan een betere wereld Wij dragen met deze innovatie bij aan een betere wereld op verschillende manieren. De belangrijkste bijdrage is dat plastic uit rivieren wordt verwijderd voordat het de oceanen bereikt. Ten tweede kan het verwijderde plastic gebruikt worden om nieuwe producten van te maken (Cradle2Cradle), wat betekent dat er minder andere materialen gebruikt hoeven te worden. Tenslotte wordt het proces van het plastic verwijderen gedaan zonder CO2 te produceren omdat het systeem door water-, zon- of windenergie wordt gedreven. Dit alles draagt bij aan onze missie om onze verantwoordelijkheid te dragen voor een betere toekomst, zorgen voor onze wateren en bijdragen aan een duurzame planeet voor toekomstige generaties.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is een combinatie van oer-Hollandse technieken aangedreven door de waterkracht in combinatie met een innovatief model, waarbij we ons onderscheiden door dit op een visvriendelijke en CO2 neutrale manier te doen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact