Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Niche4Health

Niche4Health blend gehydroliseerd collageen poeder

Bedrijfsnaam Niche4Health
KvK Nummer 64696103
Website https://niche4health.com/
Beschrijving onderneming Niche4Health is een fabrikant van collageen poeders en aanverwante complementaire gezondheid supplementen.
Naam innovatie Niche4Health blend gehydroliseerd collageen poeder
Beschrijving innovatie De Niche4Health collageen formule bestaat uit een eiwit-preparaat op basis van rund collageen type 1 dat verrijkt is met vitamine C en D3. Gehydroliseerd collageen van Niche4Health is gewonnen uit de huid van ‘grasetende’ runderen en is identiek aan het menselijke collageen. ‘Gehydrolyseerd’ betekent dat het reeds enzymatisch afgebroken is, waardoor het collageen opgesplitst wordt in kleinere ketens van aminozuren, de peptiden. Het is als het ware al voor-verteerd.
Website innovatie https://niche4health.com/collageen-hydro...
Noodzaak en belang van deze innovatie De lichaamseigen productie van collageen neemt aanzienlijk af vanaf ongeveer het 25ste levensjaar. Daardoor kan men mede meer vatbaar worden voor blessures, slijtage en andere ouderdomskwaaltjes. Vele topsporters en ook amateurs merken dat ze voorzichtiger moeten aandoen met de geliefde sport, meer tijd nodig hebben om te herstellen van sessie tot sessie. Dit komt o.a. door de verminderde collageen productie. Door gehydroliseerd collageen poeder geregeld in te nemen, kan dit bij sommige sporters verbeterd worden. Door de hoge niveaus van de aminozuren glycine, hydroxyproline, proline, alanine en arginine in de Niche4Health blend kent deze specifieke sportvoordelen die verband houden met herstel en ondersteuning van het bindweefsel en spieren. Zodoende, kunnen zij, ook op oudere leeftijd, nog met plezier, dat wil zeggen pijnvrij, sporten.

Collageen zit ook in natuurlijke voeding. Een van de meest rijke bronnen van collageen is botten bouillon. Weinig mensen hebben echter trek in het dagelijks consumeren van botten bouillon. Ook zit er een redelijke hoeveelheid collageen in vis en vlees. Maar de hoeveelheden die men moet eten om aan de aanbevolen dagelijkse collageen waardes te komen is voor veel mensen niet haalbaar. Een bijkomend nadeel van collageen trachten op te nemen via natuurlijke voeding is dat deze nog afgebroken moet worden door het lichaam. De opname is beduidend minder efficiënt t.o.v. een gehydroliseerd, voorverteerd poeder. Het implementeren van het poeder in het dieet bespaart de gebruiker dan ook enorm veel tijd. In plaats van grote hoeveelheden vlees te moeten eten. Kan men simpelweg het poeder mengen in een drank naar keuze. Dit kunnen zowel warme substanties zijn zoals thee en koffie als koude vloeistoffen, zoals water, vruchtensap of yoghurt.

Collageen zorgt voor de samenhang en elasticiteit van o.a. bindweefsels zoals kraakbeen, pezen, banden maar ook botten en de huid. Collageen van Niche4Health wordt naast gezondheid doeleinden tevens door veel gebruikers benut om beauty redenen. Verbeterde collageen huishouding kan bijdragen aan een elastischere, stevigere, strakkere en dus mooiere huid. Collageenvezels in de dermis bieden de infrastructuur voor elastine, dat de elasticiteit van de huid behoudt, en voor hyaluronzuur om vocht vast te houden. Veroudering vindt hier plaats voordat het zichtbaar is op het oppervlak o.a. komt dit later tot uiting in de vorm van rimpels. Collageen wordt al langer in de cosmetica gebruikt in crèmes, maar vele klinische studies wijzen uit dat het positieve effect beduidend beter is als je het oraal inneemt. Dit omdat de collageen in crèmes zich niet kan doordringen tot in de dermis, de dikker tweede huidlaag, waar lichaamseigen collageen zich bevindt. niet alleen de collageendichtheid van de huid verhoogt, maar ook het vochtgehalte. Onderzoeken tonen aan dat de hydratatie met 8% toeneemt na 8 weken. Gebruikers rapporteren doorgaans ook minder haaruitval en sterkere nagels.
Bijdrage aan een betere wereld Mensen kunnen in bepaalde gevallen langer sporten. Beweging is zeer belangrijk voor de algehele gezondheid. Veel mensen bewegen door middel van sport. Of dit nu volleybal, golf of wandeltochten maken is. Wanneer men geen plezier meer ondervindt in deze activiteiten als gevolg van gewrichtspijn kan dit de mate van lichaamsbeweging drastisch inperken. Collageen kan een ondersteunende rol bieden bij mensen met dit soort klachten en zodoende deze personen weer in staat stellen actief te zijn, ook wanneer men 50+ is.

Er zal minder snel sprake zijn van botbreuken. Iets dat met name bij ouderen problematisch kan zijn die bij het minste of geringste incident al iets breken. De botten bestaan namelijk voor een groot deel uit collageen. Wanneer men ouder wordt en minder collageen aanmaakt loopt zodoende de botdichtheid terug.

Omdat collageen structuur geeft aan de aderen heeft het ook direct een positieve invloed op de gezondheid van het hart- en vaatstelsel. Wanneer de hoeveelheid collageen in het lichaam terugloopt, kunnen de aderen slapper worden, wat gevaarlijke obstructies kan veroorzaken.

Met een uniek aminozuurprofiel bevatten collageenpeptiden, een puur eiwit, hoge niveaus van de aminozuren glycine, hydroxyproline, proline, alanine en arginine wat specifieke sportvoordelen biedt die verband houden met herstel en ondersteuning van het bindweefsel en spieren.

Niche4health producten zijn vrij van lactose allergenen. Mensen met lactose-intoleranties, koemelkeiwit en sojaeiwit allergie kunnen zodoende nu eindelijk ook collageen tot zich nemen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel An sich zijn er reeds vele collageen poeder producten verkrijgbaar op de Nederlandse markt. De Niche4Health blend is specifiek geoptimaliseerd voor optimale opname. De collageen wordt bijv. geleverd door Peptan®. Dit is de leidende leverancier wereldwijd v.w.b. gehydroliseerd collageen.

De collageen poeder formule van Niche 4 Health bevat een concentratie van belangrijke aminozuren proline en glycine die wel 10 tot 20 keer hoger is dan in andere eiwitten in de markt. De formule van Niche4Health is namelijk precies zo uitgekiend voor optimale opname.

Ieder product is verrijkt met vitamine C en D. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze collageen opname en lichaamseigen productie stimuleren. Daarbij ondersteunen deze vitamines ook op andere manieren het onderhouden van gezonde botten, huid en gewrichten.

Ieder supplement is 100% natuurlijk, veilig en vrij van conserveringsmiddelen en additieven. Het ingrediënt collageen is bovendien halal en kosher gecertificeerd.
De Niche4Health blend is ten slotte de enige veilige collageen poeder momenteel verkrijgbaar op de Nederlandse markt voor topsporters (getest door de Nederlandse Dopingautoriteit en opgenomen in de zogenaamde NVZT-lijst).

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact