Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Moovd BV

Virtual Reality Exposure Therapy (VRET)

Bedrijfsnaam Moovd BV
KvK Nummer 78421497
Website www.moovd.nl
Beschrijving onderneming Moovd ontwikkelt, verkoopt en implementeert Virtual Reality oplossingen in de gezondheidszorg als digital therapy.

Met deze oplossingen maakt Moovd het mogelijk dat behandelingen in de gezondheidszorg effectiever en/of efficiënter worden.

Het uiteindelijke doel: de kwaliteit van leven verbeteren voor cliënten en de zelfredzaamheid bevorderen.
Naam innovatie Virtual Reality Exposure Therapy (VRET)
Beschrijving innovatie Moovd biedt een Virtual Reality applicatie aan die het mogelijk maakt dat psychologen virtueel exposure oefeningen kunnen aanbieden aan cliënten met PTSS. Alles in een vertrouwde omgeving, bij de therapeut. De cliënt en de therapeut kunnen in de behandelkamer handelingen uitvoeren die normaal niet mogelijk zijn in de therapiekamer.

Daarnaast wordt dezelfde innovatie ingezet bij cliënten met een licht verstandelijke beperking. Hierbij helpt VRET ze in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan: boodschappen doen, met het openbaar vervoer of sociale interactie.
Website innovatie www.vrettherapie.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Het probleem van lange wachttijden, inefficiënte en intensieve behandeltrajecten, waarbij behandelingen beperkt aanslaan, lossen wij op door middel van levensechter Virtual Reality Therapie.
Bijdrage aan een betere wereld De kwetsbare doelgroep in Nederland, die therapie of begeleiding nodig heeft, kan door de enorme wachtrijen in de GGZ soms niet snel genoeg terecht bij een specialist. Door VR als digital therapie aan te bieden kunnen wij behandeltrajecten efficiënter en/of effectiever maken. Hierdoor kan deze doelgroep sneller en beter geholpen worden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De toepassing, zoals Moovd die voor ogen heeft, is uniek in Nederland. Moovd heeft gevalideerde, geteste content en techniek die klaar is voor grote implementatie in de therapie of begeleidingstrajecten in Nederland en internationaal.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact