Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Mobile-Lending BV

Mobile-Lending

Bedrijfsnaam Mobile-Lending BV
KvK Nummer 77839501
Website www.mobile-lending.com
Beschrijving onderneming We bieden mobiele financiële diensten in opkomende markten. Wij geven miljarden achtergestelde mensen toegang tot de financiële markt. We beoordelen de kredietwaardigheid van mensen in ontwikkelingslanden op basis van telefoongegevens.
Naam innovatie Mobile-Lending
Beschrijving innovatie We beoordelen de kredietwaardigheid van mensen in ontwikkelingslanden op basis van telefoongegevens. We gebruiken tal van datapunten om onze klanten in afgelegen gebieden te screenen en financiële producten aan te bieden.

Met toestemming van onze klanten analyseren we hun smartphone-gegevens. Ons algoritme verwerkt datapunten waarmee wij in een fractie van een seconde gepersonaliseerde leenopties kunnen aanbieden. Wij analyseren o.a.

• GPS Data
• Social-Media activiteiten
• Browser geschiedenis
• Contactenlijst
• Data verbruik
• Verbruik belminuten
• Regelmatigheden en onregelmatigheden in de afschriften
Website innovatie www.mobile-lending.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Ruim 2 miljard mensen hebben geen toegang tot financiële dienstverlening. Ze wonen in afgelegen gebieden of ze behoren tot een gediscrimineerde minderheid. Deze mensen zitten in een vicieuze cirkel. Zonder mogelijkheid om te investeren in een eigen onderneming hebben zij geen kans om zich aan de armoede te onttrekken. Wij willen deze cirkel doorbreken.

Wij geloven dat mobiele microkredieten in afgelegen gebieden de meest pure vorm van investeren is. Wij bieden mensen in ontwikkelingslanden de kans zélf een bestaan op te bouwen tegen een gezond rendement.

Het uitgeven van mobiele leningen aan de ondernemers in combinatie met de nodige educatie is de manier om de ontwikkeling van mensen in nood te versnellen. Een opkomende economie biedt veel kansen voor de mensen die daar wonen, maar er is simpelweg geen geld om die kansen te grijpen. Door onze microkredieten laten wij de arme bevolking meegroeien om financiële gelijkwaardigheid te creëren.
Bijdrage aan een betere wereld • Meer dan 2.000 gezinnen een financiering verstrekt voor het starten van een bedrijf.
• Meer dan 15.000 mensen van een baan voorzien.
• Meer dan 4.500 kinderen kunnen naar school dankzij onze financiële producten.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Ons algoritme is volledig uniek en in de gebieden waar wij zijn gestart zijn wij de enige speler.

Er zijn enkele spelers die zich naast ons op mobiele microfinancieringen in opkomende economieën richten echter de markt is dermate groot en het speelveld is pas sinds 2016/2017 toegankelijk waardoor wij in onze gebieden of de innovator, of een voorloper zijn.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact