Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Max&Bien

Plantaardige kaas en zuivel

Bedrijfsnaam Max&Bien
KvK Nummer 64300471
Website maxandbien.amsterdam
Beschrijving onderneming Wij zijn Max & Bien, de plantaardige kaasmakerij uit Amsterdam. Wij maken exclusieve en verrassende kazen en zuivel voor de horeca en retail. Dit doen we door oude technieken van het kaasmaken toe te passen op ingrediënten als noten, haver en tarwe. Zo creëren we de lekkerste plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel.
Onze missie is iedereen te laten zien dat er voor super lekkere kazen geen dierlijke ingrediënten nodig zijn. De smaak en kwaliteit zijn hierbij het allerbelangrijkste.
Naam innovatie Plantaardige kaas en zuivel
Beschrijving innovatie Wij maken exclusieve plantaardige kazen en zuivel voor de horeca en retail. Dit doen we door oude technieken van het kaasmaken toe te passen op ingrediënten als noten, haver en tarwe. Zo creëren we de lekkerste plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel.

In ons assortiment hebben we inmiddels een Blauwschimmel in as, Komijnekaas, Grove mosterdkaas, Vecorino, Geitenkaas, Hickory rookkaas, Zeewierboter, Gefermenteerde boter, Mascarpone, Gerookte cream cheese, Crème fraîche, Kaassaus, Hollandaise sauce.
Website innovatie www.maxandbien.amsterdam
Noodzaak en belang van deze innovatie De toekomst is plantaardig. Of in ieder geval, het zou meer plantaardig moeten zijn, dan het nu is. Ook de overheid heeft dit uitgesproken. Eén van hun duurzaamheidsdoelen is om in 2030 een dieet van 40% dierlijk/60%plantaardig te hebben. Met onze plantaardige kaas en zuivel dragen we hieraan bij.

Namelijk, hoe meer lekkere plantaardige producten er zijn, hoe meer mensen af en toe voor plantaardig zullen kiezen. Net zoals steeds meer mensen tegenwoordig af en toe hun vlees laten staan en voor een vegaburger kiezen. Zo willen we ook dat mensen in de toekomst af en toe kiezen voor plantaardige kaas i.p.v. dierlijke kaas. Maar dan moet het wel lekker zijn.

Smaak staat daarom bij ons op nummer 1. Het lukt chef Max, om met haar achtergrond als chef, ontzettend veel smaak in onze kazen te krijgen. En dan niet door middel van smaakstoffen, maar door de oude technieken van het kaasmaken toe te passen op ingrediënten als noten, haver en tarwe. Zo creëren we de lekkerste alternatieven voor kaas en zuivel.

Bijdrage aan een betere wereld Zie hierboven
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wij zijn nog dagelijks bezig onze plantaardige producten verder te ontwikkelen wat betreft smaak, structuur, (smelt)eigenschappen; kortom alles wat je van kaas kan verwachten. Hier is nog geen recept voor. Deze innovatie is nieuw en origineel.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact