Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Marcel Michielsen Paardentandarts

MM Foramen Free

Bedrijfsnaam Marcel Michielsen Paardentandarts
KvK Nummer 18075061
Website www.marcelmichielsen.nl
Beschrijving onderneming Het onderhouden en verzorgen van paarden- en ezelsgebitten bij de klanten aan huis met als doel het dierenwelzijn te verhogen en bij sportpaarden de prestaties te verbeteren
Naam innovatie MM Foramen Free
Beschrijving innovatie De ontwikkeling van de MM Foramen Free Neusriem is geboren uit het feit dat ik, als gebitsverzorger veel paarden tegenkom in mijn praktijk met overmatig afgesleten eerst kiezen in 4 arcades, met name kiezen #406 en #306 en in iets mindere mate #106 en #206. Oorzaak van de slijtage ligt in het feit dat de neusriem niet voldoende vast zit en het paard de mond dermate ver open kan doen dat bijten op het bit gemakkelijk plaats kan vinden.
Veelvuldig bijten op het bit veroorzaakt de slijtage aan de kiezen
Wanneer de bestaande neusriemen voldoende strak aangesnoerd worden, worden infraorbitale zenuwen, slagaderen en aderen die het infraorbitale foramen, dat op die plaats precies onder de neusriem ligt, afgekneld.
Mijn oplossing daarvoor is als volgt.
Een speciale uitsparing in de neusriem door het weglaten van foam, aan de onderzijde van de leren band, op de plaats van het infraorbitale foramen zorgt ervoor dat zenuwen en aderen vrije doorgang hebben.
Op deze wijze kan de neusriem aansluitend vastgezet kan worden waarbij het bit vóór de kiezen op de lagen blijft liggen, waar het hoort te liggen, en zenuwen en aderen het neusgebied vrij van gevoel en bloed kunnen voorzien.
Dit komt ten goede aan het welzijn van het paard en de veiligheid van de ruiter.
Wanneer het bit door een te losse neusriem tussen de kiezen van het paard belandt verliest de ruiter de controle over het paard.
Website innovatie www.marcelmichielsen.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Impact voor de sector is het verhogen van het dierenwelzijn op de eerste plaats.
Bijdrage aan een betere wereld Dierenwelzijn is een “hot item” op dit moment. Paarden mogen geen pijn ervaren wanneer ze bereden worden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Dit type neusriem is nog niet eerder op de markt gebracht. Er is een octrooi voor dit product.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact