Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

MOYU

MOYU

Bedrijfsnaam MOYU
KvK Nummer 77031016
Website moyu.rocks
Beschrijving onderneming MOYU levert een oneindige duurzame schrijf oplossing voor consumenten, bedrijven, instanties en organisaties. Elk product kan worden gepersonaliseerd en is ontwikkeld om in te worden gezet als communicatiemiddel om intern draagvlak te creëren, klanten blij te maken en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en daarbij een meer duurzaam imago te creëren.

MOYU is op een missie om iedereen te activeren om single use paper tegen te gaan en hierdoor meer natuur te creëren. De boom-vrije schrijfproducten worden uiterst duurzaam geproduceerd uit steenafval en zijn herschrijfbaar dat ze jaren meegaan. Daarnaast plant MOYU voor elk aangeschaft product zelfs een boom in samenwerking met de lokale community Trees for Kenya.

Naam innovatie MOYU
Beschrijving innovatie MOYU is de enige boom-vrije schrijfoplossing dat én uiterst duurzaam is geproduceerd van steenafval én oneindig herschrijfbaar is. Door deze combinatie is de schrijf-ervaring van dit steenpapier hetzelfde als normaal papier en kan de tekst op elke pagina tot wel 500x worden uitgewist.
Website innovatie www.moyu.rocks
Noodzaak en belang van deze innovatie De impact is bij ons transparant per aangeschaft product: door de duurzame productie van steenpapier ten opzichte van pulp-papier wordt er 67% CO2-uitstoot minder uitgestoten, geen water verbruikt, 85% energie bespaard en geen boom aangeraakt. Sterker nog: we planten een boom per aangeschaft product. Door het uitwisbare effect van onze producten gaan we jaren mee en is de impact die we kunnen maken nog vele malen groter dan hierboven beschreven.
Bijdrage aan een betere wereld We gaan single use paper tegen en daarmee houtkap. Tegelijkertijd creëren we ook nieuwe natuur, maar alleen op de plekken waar dit ook het hardst nodig is. Zo kunnen we op een efficiënte manier enorm veel impact maken.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is geen enkel andere schrijf-oplossing dat zo duurzaam is geproduceerd én nog herschrijfbaar is. Hiermee maken we niet alleen het meeste impact, maar wordt onze schrijfervaring bij ons ook het hoogst gewaardeerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact