Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

MAKUS

Glasfornuis

Bedrijfsnaam MAKUS
KvK Nummer 77195442
Website www.makuskitchen.com
Beschrijving onderneming Waarom zijn alle inductiekookplaten zwart? Zonde! MAKUS ontwikkelt unieke design inductiekookplaten in prachtige designs en kleuren. Kras- en slijtvast. Heel Nederland gaat van het aardgas af, dat betekent ook heel Nederland koken op inductie. Laten we die switch dan gewoon ontzettend gewild maken, dacht ik. Zo is MAKUS ontstaan, met de gedachte om duurzaamheid te decoreren. In 2018 won MAKUS de publieksprijs van de ASN Wereldprijs, sinds dit jaar zijn de eerste twee edities succesvol in de markt geïntroduceerd. De volgende edities zitten alweer in de laatste testfase.
Naam innovatie Glasfornuis
Beschrijving innovatie MAKUS ontwikkelt inductiekookplaten in prachtige kleuren en designs. In tegenstelling tot alle andere inductiekookplaten die zwart en in sommige gevallen wit zijn.

De inkten worden meegebakken in het bakproces van het keramische glas, waardoor ze ingebrand worden. Daarmee zijn de designs kras- en slijtvast.
Website innovatie www.makuskitchen.com
Noodzaak en belang van deze innovatie De inductiekookplaten van MAKUS versnellen de transitie naar schone energie. Ze verleiden mensen de switch van koken op gas naar inductie te maken. Dit is letterlijk wat we van klanten terugkrijgen:
- 'Het enige wat ik nog moet doen om mijn woning aardgasvrij te maken is de switch naar inductie. Daar keek ik zo tegenop, tot dat ik de designs van MAKUS zag'
- 'Nu heb ik mijn partner eindelijk overgehaald om over te stappen naar inductie, bedankt!'
- 'Hehe, eindelijk een mooie inductieplaat. Wij zijn om.'
etc etc.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen eenmaal aan de slag gaan met het verduurzamen van hun woning, ze er vaak mee door gaan. Zo biedt MAKUS ook een goed startpunt voor andere duurzame ingrepen aan de woning.
Bijdrage aan een betere wereld Door de overgang naar schone energie te versnellen (SDG 7 en 11), draagt MAKUS bij aan het tegengaan van klimaatverandering (SDG 13).

In welke mate is de innovatie nieuw en origineel MAKUS is de eerste partij die inductiekookplaten op de markt brengt in unieke designs en kleuren! Alle andere inductieplaten zijn effen zwart of wit.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact