Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

LipoCoat

LipoCoat® coatings

Bedrijfsnaam LipoCoat
KvK Nummer 66706858
Website https://www.lipocoat.com/
Beschrijving onderneming LipoCoat, een spin-off van de Universiteit Twente, heeft als eerste bedrijf ter wereld bio-geïnspireerde en gifvrije coatings voor medische hulpmiddelen ontwikkeld. De LipoCoat® coatingtechnologie vermindert het infectiegevaar met maar liefst 95% en verbetert het comfort voor de gebruiker. De LipoCoat® coatings zijn toepasbaar op o.a. contactlenzen, katheters en protheses.

In de EU lopen jaarlijks 4 miljoen patiënten een zorginfectie op door medische hulpmiddelen, resulterend in 110.000 sterfgevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie schat de extra kosten door zorginfecties op €7 miljard per jaar. De missie van LipoCoat is om de prestaties, veiligheid en het comfort van medische hulpmiddelen te verbeteren. Inmiddels heeft LipoCoat meer dan 15 prijzen gewonnen met hun antibacteriële coatings, waaronder European Biotech Startup of 2019.

In de tweede helft van 2020 zal LipoCoat de contactlenzenmarkt betreden, gevolgd door de katheter- en prothesemarkt in een latere fase. Dankzij investeringen van informele investeerders en het High Tech Fund uit Enschede kon LipoCoat in december 2019 een nieuw hoofdkantoor betrekken op Kennispark Twente. In april 2020 wordt tevens een nieuw lab geopend.

LipoCoat heeft een genderdivers, multicultureel en intergenerationeel team, uitgegroeid naar 15 mensen.
Naam innovatie LipoCoat® coatings
Beschrijving innovatie De eerste bio-geïnspireerde en gifvrije coatings (beschermlaag) voor medische hulpmiddelen. Ze verminderen het infectiegevaar met maar liefst 95% en verbeteren het comfort voor de gebruiker. De LipoCoat® coatings zijn toepasbaar op o.a. contactlenzen, katheters en protheses.

Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie In de EU lopen jaarlijks 4 miljoen patiënten een zorginfectie op door medische hulpmiddelen, resulterend in 110.000 sterfgevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie schat de extra kosten door zorginfecties op €7 miljard per jaar. De LipoCoat® coatings reduceren het infectiegevaar bij medische hulpmiddelen met 95%.
Bijdrage aan een betere wereld De missie van LipoCoat is om de prestaties, veiligheid en het comfort van medische hulpmiddelen te verbeteren.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel LipoCoat® coatings zijn de eerste bio-geïnspireerde en gifvrije coatings (beschermlaag) voor medische hulpmiddelen ter wereld.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact