Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Lemon Care BV

Lemon Care

Bedrijfsnaam Lemon Care BV
KvK Nummer 72465654
Website https://lemoncare.nl/
Beschrijving onderneming Lemon Care verbindt zorgprofessional en patiënt door middel van geavanceerde blockchain technologie. Lemon Care ondersteunt bij behandelingen waar meerdere zorginstellingen rond één patiënt betrokken zijn waarbij gezamenlijke dossiervoering vereist is. Door verschillende EPD's te verbinden wordt samenwerking mogelijk en de zorg van de patiënt verbeterd.
Naam innovatie Lemon Care
Beschrijving innovatie Eén patiënt, één dossier, meerdere zorginstellingen en toch overzicht. Door middel van een private blockchain geeft het Lemon platform de patiënt de regie over de toegang tot zijn medisch dossier. Op deze manier kan er eenvoudig en snel data worden gedeeld met andere zorginstellingen. Waardoor de professionals betere zorg kunnen leveren en het vaak ook tijd bespaard.
Website innovatie https://coffeeit.nl/portfolio/lemon-app/
Noodzaak en belang van deze innovatie Lemon maakt elektronische patiëntendossiers per direct beschikbaar voor diegene die de informatie nodig heeft. Zo is de informatie altijd up-to-date voor de zorgprofessional en kunnen patiënten optimaal vanuit thuis de beste zorg ontvangen. De Lemon app zorgt ervoor dat zowel de efficiëntie als de kwaliteit van zorg beter wordt. Het verbindt de patiënt en zorgprofessional met hoogstaande blockchain technologie. Lemon is ontwikkeld door Coffee IT in samenwerking met Lemon Care en UMCG Groningen en betreft een eigen startup.
Bijdrage aan een betere wereld De Lemon app is een zorg app. Dit is een vorm van e-health waarbij zorg kan worden geleverd op afstand middels een app. Het gebruiken van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg is de laatste jaren sterk aan het toenemen. Zowel patiënten als zorgverleners hebben baat bij het gebruik van dergelijke apps. De kwaliteit van zorg wordt verbeterd evenals de efficiëntie van het leveren ervan. Dit heeft een groot positief effect op het maatschappelijk belang.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het platform zorgt ervoor dat de professionals geen dubbele dossiervoering hoeven te doen. Het verzamelt de informatie namelijk direct uit de bestaande Elektronische Patiëntendossiers. Daarbij wordt alle data eerst getransformeerd tot onze modulaire transformatie laag naar de ZIB (Zorg Informatie Bouwstenen) structuur. Waardoor ook derden eenvoudig gebruik kunnen maken van de API. Op de blockchain worden de permissies opgeslagen en wordt er bijgehouden wie de data heeft opgehaald.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact