Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Kemker ICT Groep

Data Opslag Nederland

Bedrijfsnaam Kemker ICT Groep
KvK Nummer 76423409
Website https://www.kemkerict.nl/
Beschrijving onderneming Kemker ICT Groep is een landelijk opererende IT-consultancy specialist gevestigd in Oosterwijk (provincie Utrecht). Met ruim 10 jaar ervaring op het gebied van ICT, web en Cloud-oplossingen. Naast computerhulp, computer onderhoud, computer reparatie en computerservice aan huis, kan men bij Kemker ICT ook uitstekend terecht voor het veilig opslaan van uw data en Cloud-telefonie volledig AVG proof dus voorbereid op de toekomst.
Dankzij Kemker ICT Groep hebben ondernemingen geen omkijken meer naar ICT. Geen frictie met hardware en software, ondernemers kunnen focussen op daar waar zij goed in zijn: ondernemen. ICT met een glimlach: Kemker ICT Groep staat voor een professionele doch vriendelijke omgang. Kemker ICT-groep garandeert begrijpelijke taal, snelle service en betrokkenheid bij de zaak. Korte lijnen, altijd één aanspreekpunt.

Naam innovatie Data Opslag Nederland
Beschrijving innovatie AVG conforme data opslag in de Cloud op twee Nederlandse servers (Amsterdam en Delft). Data Opslag Nederland maakt gebruik van Secure File Sync technologie. Zodoende worden bestanden veilig gedeeld door middel van sharelinks, die instellingen bevatten om aan te geven hoe vaak iets gedownload mag worden of wie het mag downloaden.
Website innovatie https://www.kemkerict.nl/diensten/ict-di...
Noodzaak en belang van deze innovatie Met Data Opslag Nederland kan men overal en altijd bij de bestanden die staan opgeslagen in de Cloud.
De impact die het heeft op een bedrijf is dat ze slimmer, veiliger en productiever kunnen werken, op betaalbare wijze. Naast dat het binnen één dag geregeld is, is het een handige Clouddienst voor ieder bedrijf.
Bijdrage aan een betere wereld Dankzij de locatie waar het staat opgeslagen is er voorziening van groene stroom en zit het datacenter aangesloten bij het green light program. Zo staat de data niet alleen veilig maar ook groen opgeslagen! Zo draagt ons eigen product Data Opslag Nederland bij aan een betere en groene wereld.

Bestanden kunnen overal bereikt worden. Dit stelt personeel in staat om gemakkelijker thuis te werken. Thuiswerken is iets waar velen van ons aan hebben moeten geloven sinds de COVID-19 crisis. Daarbij helpt thuiswerken om de Nederlandse wegen te ontlasten. Wel komt thuiswerken met enige uitdagingen op bestanden beheer vlak met name op veiligheid en legaal vlak. Bekende kosteloze voor consumenten bedoelde bestanden beheersystemen, vaak van Amerikaanse origine laten nogal wat te wensen over op dit vlak. Data Opslag Nederland is volledig conform met de Nederlandse wet.

Door de aanmerkelijk robuustere beveiliging zijn bedrijven veel minder vatbaar voor zogenaamde ‘ransomware’, wat ook wel omschreven kan worden als gijzeling software. Een vervelende praktijk waarbij een kwaadwillende instantie kan dreigen bestanden van een organisatie te beschadigen of geheel te verwijderen als er geen losgeld betaald wordt. Anderzijds, kan het zijn dat een bepaald toestel gestolen wordt door een (voormalig) medewerker, met alle gevolgen van dien. Met betere beveiligde bestanden delen oplossingen moeten dit soort praktijk tot het verleden gaan behoren is ons streven.
Uit onderzoek van CERN is gebleken dat bij 1 op de 1.500 files zogenaamde ‘stille data corruptie’ plaats vindt. Consumenten file sync oplossingen geven weinig tot geen informatie over hoe ze dergelijke corruptie voorkomen. Data Opslag Nederland kent een proces waarbij ‘stille data corruptie’ automatisch wordt hersteld en de gebruiker zich hierover geen zorgen hoeft te maken.


In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Op zich is iedereen wel bekend met populaire freemium diensten die ondernemers ook in staat stellen om altijd en overal via de Cloud toegang te hebben tot bestanden. Echter, deze oplossingen zijn van Amerikaanse bodem en houden geen rekening met de Nederlandse AVG wet. Data Opslag Nederland slaat bestanden versleuteld op, op 2 locaties in Nederland, en daarmee voldoet deze dienst aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Bij Data Opslag Nederland is ook persoonlijke ondersteuning mogelijk indien gewenst. Bij andere oplossingen bijvoorbeeld bij problemen, is er alleen een live chat functie. Kemker ICT Groep kan de klant echter op meerdere manieren bijstaan, op locatie, via de telefoon natuurlijk of via video call met scherm delen zoals Zoom of Microsoft Teams. Zodoende, worden eventuele problemen of onduidelijkheden snel en daadkrachtig opgelost.

Waar oplossingen die oorspronkelijk ontworpen zijn voor B2C consumenten verder dikwijls in laken is de rechtenstructuur. Bestanden die eigenlijk alleen bedoeld zijn voor de directie kunnen zo door alle medewerkers gelezen worden. Data Opslag Nederland kent een uitgebreide rechtenbeheer functionaliteit om dit soort situaties te voorkomen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact