Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Job-Flow

Autisme on the Job

Bedrijfsnaam Job-Flow
KvK Nummer 14122530
Website https://www.job-flow.nl/
Beschrijving onderneming Job-Flow ondersteunt organisaties bij HR vraagstukken. Dit betekent dat Job-Flow voor deze organisaties talentvolle kandidaten zoekt óf ze helpt bij het verantwoord extern plaatsen van kandidaten naar een ander perspectief. Dit om een complete, geprofessionaliseerde dienstverlening aan te bieden voor zowel werkgevers als kandidaten.

Job-Flow beschikt over een uitgebreid netwerk van werkgevers, partners en kandidaten. Hierdoor kan Job-Flow het optimale resultaat bereiken voor alle partijen.

Gedurende het proces opereert Job-Flow middels een duidelijke visie: ‘Verantwoord, goed ondernemerschap én werkgeverschap zijn de sleutel tot succes, waarbij het tot stand brengen van de juiste oplossing van het vraagstuk soms belangrijker kan zijn dan economisch gewin’.

Aandacht voor mensen – dat is wat binnen Job-Flow centraal staat

Met een speciaal aangepaste dienstverlening trekt Job-Flow deze werkwijze nu ook door naar de doelgroep mensen met autisme, want met de juiste begeleiding is ook deze doelgroep van grote toegevoegde waarde in het bedrijfsleven.
Naam innovatie Autisme on the Job
Beschrijving innovatie Als specialist op het gebied van werving en selectie voor ICT zien wij veel kansen voor mensen met ASS, de meerwaarde van deze doelgroep hebben wij inmiddels al mogen ervaren. Zeker nu we kampen met een krapte op de arbeidsmarkt, terwijl de ICT sector sterk groeit, zien we de vraag naar deze doelgroep sterk toenemen. Naast de meerwaarde die werknemers met ASS kunnen bieden, is het voor werkgevers ook nog eens maatschappelijk verantwoord en inclusief! Een echte “win-win” situatie voor beide partijen dus.

Autisme werkt met behulp van onze dienstverlening.
Samen met onze gespecialiseerde partners, werkgevers en werknemers zijn wij in staat om een stabiele werkomgeving te creëren. Dit is vaak afhankelijk van diverse factoren die ook weer van invloed zijn op het functioneren van de kandidaat. Onze dienstverlening is dan ook gericht op het begeleiden van zowel de werkgever als de werknemer om juist deze factoren zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Dit doen we middels vier verschillende onderdelen. Naast speciale aandacht voor de werving van de kandidaat én het vinden van de juiste werkplek bieden wij ook compagnontraining en intervisie op de werkplek. Deze verschillende onderdelen worden in de bijlage van de innovatie weergegeven en zijn van groot belang voor het succes.

Autisme on the Job is een succes omdat er een compleet pakket van diensten aangeboden wordt dat gebaseerd is op een langdurige inzet in een volwaardige functie.

Omdat we werken op basis van kennisoverdracht op het gebied van autisme zullen organisaties langer de voordelen hebben en zien van de inzet van deze doelgroep. Wat duidelijk anders is ten opzichte van andere partijen is dat wij de kennis en begeleiding beleggen in het bedrijf waar de medewerker gaat werken. Dit middels de compagnon en de intervisie methode. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de begeleiding.
Website innovatie https://www.job-flow.nl/autisme-on-the-j...
Noodzaak en belang van deze innovatie Door de dienstverlening “autisme on the Job” vinden mensen met ASS, die vaak al langer in het arbeidsproces zitten, een functie en een organisatie waarin zij met eigenwaarde kunnen functioneren. Dit levert niet alleen een voordeel op voor de kandidaat en het bedrijf, maar ook voor de kosten van begeleiding.

De sector, voornamelijk ICT, kent een grote schaarste en is altijd opzoek naar nieuwe medewerkers. Mensen met ASS kunnen een volwaardige meerwaarde bieden en Job-Flow is dan ook gespecialiseerd in deze sector.

Maatschappelijk draagt het verantwoord, sociaal, en inclusief bij en zorgt het voor een boost met betrekking tot de participatie wet.
Bijdrage aan een betere wereld Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt kijken uit naar het zoeken van een nieuwe baan, omdat zij op de juiste manier worden begeleidt. Duurzame inzetbaarheid staat hoog in het vaandel, wat zorgt voor voordelen voor alle partijen.

Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt hebben vaak al veel tegenslagen gehad en met deze innovatie zullen zij er vrijwel zeker van zijn dat zij duurzaam worden ingezet bij een leuk bedrijf. Daarnaast zijn bedrijven blij met zulke toegewijde werknemers en kunnen van hen "genieten" zolang zij juiste begeleiding en kennis verkrijgen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het product is vernieuwend omdat we de verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van de kandidaat beleggen in het bedrijf waar de kandidaat gaat werken.

Door een werving- en selectie proces dat volledig gericht is op de inzet van deze doelgroep, en de compagnonstraining en de intervisie bijeenkomsten die voor het starten van de kandidaat moeten plaatsvinden, is het wezenlijk anders dan wat andere partijen aanbieden.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact