Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

ItsMyLife - Corporate & Individual well-being B.V.

Its My Life - De beweeg-app die gezondheidswinst meetbaar maakt

Bedrijfsnaam ItsMyLife - Corporate & Individual well-being BV
KvK Nummer 27176205
Website www.itsmylife24.nl
Beschrijving onderneming Its My Life is een innovatieve,
landelijke beweging rondom het thema gezondheid en welbevinden, waar je met Fitcoins® kunt betalen voor gezonde producten en diensten.

​Fitcoins® verdien je door te bewegen (lopen, fietsen) of deel te nemen aan sociale activiteiten.

Fitcoins® uitgeven kan je in de catalogus voor je eigen organisatie én bij geselecteerde partners die vanuit maatschappelijke betrokkenheid een gezond aanbod doen aan de community.

Voor bedrijven, organisaties en instellingen die op een innovatieve manier willen bijdragen aan de gezondheid en welbevinden van de mensen in hun community en tegelijkertijd een bijdrage willen leveren aan de gezondheid en welbevinden voor mensen 'waarvoor een gezonde leefstijl minder vanzelfsprekend is.'
Naam innovatie Its My Life - De beweeg-app die gezondheidswinst meetbaar maakt
Beschrijving innovatie De zorgkosten stijgen volgens het Centraal Planbureau de komende 20 jaar van 100 miljard Euro per jaar, naar 140 miljard Euro. Tegelijkertijd zien we een afname in het aantal kinderen en volwassen dat voldoet aan de beweegrichtlijnen. Minder dan 50% van de volwassenen en zelfs minder dan 70% van de kinderen in Nederland beweegt voldoende. De uitdaging is: Hoe zorgen we er samen voor dat Nederlanders weer meer gaan bewegen?

De Corona crisis heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Het zijn vooral mensen met leefstijlgerelateerde problematiek die in het ziekenhuis en op de intensive care zijn beland. Tegelijkertijd zagen we het beweeggedrag nog verder afnemen vanwege thuiswerken en gesloten onderwijsinstellingen. Meer bewegen versterkt ons immuunsysteem en voorkomt overgewicht. Wat is de winst van meer bewegen?

Volgens de publicatie 'The social cost of automobility, cycling and walking in the European Union' zijn de maatschappelijke baten van een Europeaan die 1 km meer loopt gemiddeld €0,37 cent. Dat is mooi, maar wat heeft een individuele Nederlander hieraan?

Door de introductie van de Fitcoin komen deze maatschappelijke baten rechtstreeks in de digitale portemonnee. Elke km levert €0,37 aan waarde op die alleen kan worden besteed aan lokale, gezonde producten en diensten.
Website innovatie https://www.mkba-informatie.nl/index.php...
Noodzaak en belang van deze innovatie 1. Gezondheidswinst, deze bedraagt € 2.333.664.000,- per jaar aan maatschappelijke baten, wanneer 17,28 miljoen Nederlanders dagelijks 1500 stappen (is 1 km) meer gaan zetten. Deze beweegdata worden real-time verzameld en gerapporteerd via de It’s My Life-app en het dashboard.

2. Beter gebruik van bestaand aanbod op het gebied van bewegen, eten, ontspannen, zorgen en werken in de vorm van Fitcoin-transacties. Dit is af te lezen in de It’s My Life-app.

3. Afname zorgconsumptie.
Bijdrage aan een betere wereld Naast bovenstaande impact, dragen Fitcoins bij aan een betere wereld:

• Sport en recreatie: Fitcoins draagt direct bij aan meer bewegen.

• Gezondheid en veiligheid: bewegen en consumptie van gezonde producten en diensten dragen bij aan de gezondheid. Daarnaast bevordert het gevoel positief regie te kunnen geven aan het eigen leven, doordat men zelf spaart en uitgeeft.

• Digitalisering: gebruik en ontwikkeling van deze app stimuleren de digitale geletterdheid van de inwoners van Nederland. In achterstandswijken gaat het om een groep die ook op dit punt een digitale steun in de rug goed kunnen gebruiken.

• Gezonde mobiliteit: Fitcoins stimuleert actieve vervoerwijzen (lopen en fietsen) en draagt zodoende bij aan een gezonde, stille leefomgeving en betere bereikbaarheid.

• Economie / detailhandel: aanbieders van gezonde producten en diensten, bij voorkeur lokaal (‘in de wijk’) doen mee. Naarmate het gebruik van de app groeit, komt er meer data voor de gezondheidssector beschikbaar.

• Land- en tuinbouw, gezond voedsel: zo mogelijk worden de Fitcoins ook besteed aan gezonde producten die lokaal zijn geteeld.

• Circulariteit: gebruik van de Fitcoins app gaat verspilling van voedsel tegen en zorgt voor een efficiënter gebruik van de aangeboden producten en diensten.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wat is vernieuwend of onderscheidend aan de aanpak
1. Door de inzet van Fitcoins neemt de dagelijkse hoeveelheid bewegen aantoonbaar toe, wat bijdraagt aan de gezondheidswinst (waaronder tegengaan overgewicht en bewegingsarmoede)
2. Fitcoins kunnen alleen besteed worden aan gezonde producten en diensten, de consumptie hiervan levert ook weer gezondheidswinst op (dubbel-effect)
3. De Fitcoins stimuleren actieve verplaatsingen (te voet en per fiets) en dragen zodoende bij aan duurzame mobiliteit en aan een gezonde, stille en veilige leefomgeving
4. Met de Fitcoins gaan we voedselverspilling tegen en vergroten de bezettingsgraad van allerlei diensten en voorzieningen (o.a. sportscholen, -accomodaties, theater, bioscoop, sportwedstrijden, zwembaden, etc.), wat bijdraagt aan duurzaamheid
5. Door de Fitcoins komen deelnemers makkelijker met elkaar in contact en verbetert de verbinding tussen vraag en aanbod, waardoor de sociale interactie toeneemt

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact