Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Iron Roots

Iron Roots

Bedrijfsnaam Iron Roots
KvK Nummer 66092590
Website http://ironroots.nl/
Beschrijving onderneming Wij maken plastic-vrije sportkleding.
Naam innovatie Iron Roots
Beschrijving innovatie Meer dan 90% van alle sportkleding wordt gemaakt van plastic, wat bij het wassen zorgt voor een enorme vervuiling door kleine deeltjes plastic die dan vrijkomen. Wij maken hét alternatief hiervoor; sportkleding op basis van natuurlijke materialen zoals hennep en eucalyptus.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij willen laten zien dat duurzaamheid prima samen kan gaan met mooie en functionele producten. Slagen wij hierin, dan voorzien wij een toekomst waar geen plastic meer gebruikt wordt in kleding en dat zou een gigantische positieve impact hebben.
Bijdrage aan een betere wereld Door het wassen van plastic sportkleding komen er enorm veel kleine deeltjes plastic vrij. Deze deeltjes worden ook wel microvezels genoemd en deze microvezels eindigen in de oceaan, waar ze nu al in 30% van de vissen gevonden worden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is momenteel geen ander sportmerk op de markt dat plasticvrij is. Als ze met duurzaamheid pretenderen is dat vaak door het gebruik van gerecycled plastic en daar los je het probleem niet mee op.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact