Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Ingy bv

Ingy smart sensoren maken gebouwen slim

Bedrijfsnaam Ingy BV
KvK Nummer 71565108
Website https://ingy.nl/
Beschrijving onderneming Ingy ontwikkelt software waardoor de ouderwetse PiR sensor een moderne intelligente sensor wordt. Niet alleen stuurt deze sensor de verlichting aan, dezelfde sensor maakt, door verbonden te zijn met alle andere sensoren in het gebouw, een gebouw klaar voor data gedreven solutions.
Naam innovatie Ingy smart sensoren maken gebouwen slim
Beschrijving innovatie Ingy maakt gebouwen slim door intelligente sensoren in de verlichting te integreren. Dit betekent dat zodra de armaturen in het plafond zijn geïnstalleerd, klanten hoogwaardige, energiezuinige verlichting hebben en het gebouw onmiddellijk is uitgerust met een draadloos mesh netwerk die de IoT backbone vormt in het gebouw.
De Ingy oplossing die van alle sensoren draadloze mesh nodes maakt, is gebouwd rond een bedrijfsmodel waarbij de IoT mesh backbone geïntegreerd in de verlichtingsoplossing wordt geleverd. Deze oplossing kost niet meer dan een verlichtingssyteem met PIR-verlichtingssensoren, terwijl het extra waarde biedt op het gebied van slimme lichtregeling en connectiviteit tussen de sensoren.
Website innovatie https://ingy.nl/smart-building/
Noodzaak en belang van deze innovatie "Data is het nieuwe goud" is een gevleugelde en inmiddels ook bewezen uitspraak gebleken. Echter moet deze data verzameld en getransporteerd worden. de huidige oplossingen zijn bijna allemaal silo oplossingen waarin de software oplossing met eigen batterij gevoede sensoren wordt aangebracht.

De visie van Ingy is deze;
Voorzie ieder gebouw van een generieke IoT backbone die data kan aanleveren aan iedere solution die data nodig heeft. De eigenaar van die infrastructuur heeft de regie over de data en het gebouw is flexibel en klaar voor de toekomst.
Hoe is dit te realiseren?
In ieder ruimte in ieder gebouw is een infrastructuur voor verlichting aanwezig. Door data verzamelende sensoren te integreren in de verlichting ontstaat er een robuust mesh netwerk dat als data mesh dient voor alle oplossingen die data gedreven oplossingen aanbieden. Door dit generiek uit te rollen los je een aantal issues op, te weten;
- hoge installatiekosten van een extra netwerk. Immers het sensornetwerk rol je uit tegelijk met de verlichting.
- batterij gevoed systeem dat niet duurzaam is en veel onderhoud vraagt. Het mesh netwerk wordt gevoed vanuit de verlichting infrastructuur.
- meerdere netwerken voor meerdere oplossingen. Er is nu één mesh data netwerk dat meerdere solutions kan dienen.

Impact:
- het meest energie efficiënte verlichtingssysteem in ieder gebouw omdat de sensoren van Ingy de verlichting aanstuurt op basis van aanwezigheid van personen en het lichtniveau bepaalt aan de hand van reeds aanwezig niveau van daglicht.
- het gebouw is 'future proof' door het mesh netwerk dat de sensoren vormen. Hiermee is tegen lage kosten het gebouw klaar om op basis van data:
1. energieverbruik te optimaliseren (vraaggestuurd verwarmen, koelen en verlichtingen)
2. gebouw gezonder te maken (lager ziekteverzuim en hogere productiviteit medewerkers)
3. locatie gebaseerde oplossingen uit te rollen tegen minimale kosten zoals asset tracking en indoor navigatie.
Bijdrage aan een betere wereld Sensoren en data zorgen voor een verlaging van energieverbruik tot wel 60% en dus een duurzamere wereld waarin minder energie wordt verspild.
Sensoren en data zorgt voor hogere efficiëntie van mens en machine, sensoren maken predictief onderhoud mogelijk waardoor machines langer mee laten gaan en tijd van mensen efficiënter wordt besteed.
Sensoren en data dragen bij aan gezondere gebouwen waarin mensen aantoonbaar minder kort ziekteverzuim kennen en een gezond klimaat maakt mensen tot wel 5% productiever.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Sensoren zijn niet nieuw en data is niet nieuw, ook netwerken zijn niet nieuw.
Wat de Ingy oplossing innovatief en origineel maakt is dat wij alle 3 technieken integreren tot 1 nieuw en schaalbaar systeem. De grote voordelen zijn;
- lagere kosten voor het uitrollen van IoT netwerken om data gedreven oplossingen in gebruik te nemen
- een eenvoudig te beheren netwerk dat in een bestaande infrastructuur is ingepast en daardoor ook gevoed wordt.
- uniforme data die onder regie van de gebouw eigenaar en/of gebruiker gedeeld kan worden met een door hen gekozen solution.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact