Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

ID310 | Creative event agency

Play for Power

Bedrijfsnaam ID310 | Creative event agency
KvK Nummer 54973112
Website www.ID310.nl
Beschrijving onderneming Creative event agency ID310 ontwikkelt creatieve concepten en produceert unieke events voor merken en bedrijven. Met unieke concepten zetten we de merkverhalen van onze klanten in de spotlights. De evenementen die ID310 organiseert zijn belevingen die bezoekers verrassen en bij blijven met impact als resultaat.
Naam innovatie Play for Power
Beschrijving innovatie Play for Power biedt hét antwoord op zorgeloos reizen: spelen en ontspannen in de openbare ruimte en een duurzaam opgeladen telefoonbatterij. De innovatie betreft namelijk een energieopwekkende schommel voor mobiele devices! Play for Power bestaat uit een stalen schommel, waarmee men door de beweging van het schommelen zelf energie opwekt die naar een aangesloten telefoon wordt geleid. De innovatie is een unieke combinatie van ontspanning en technologische ontwikkeling waardoor het jong en oud aantrekt. Play for Power wordt door iedereen herkent als een leuke en uitnodigende activiteit. Alleen al het aanzicht van de schommels creëert een gevoel van plezier en opwinding.

Play for Power is méér dan een schommel. Play for Power voorziet ruim in de twee belangrijkste behoeftes van de reiziger: het verkorten van de waargenomen wachttijd enerzijds, zorgeloos reizen dankzij een opgeladen telefoon anderzijds. Zo kun je de NS-app checken, je moeder laten weten dat je veilig bent aangekomen of gekke bekken Facetime'en naar je kleine neefje. Play for Power bewijst dat reizen voor iedereen een leuke, sociale en duurzame beleving kan zijn.
Website innovatie playforpower.com
Noodzaak en belang van deze innovatie De innovatie werd gelanceerd tijdens de nationale Duurzame Week in juni 2019. De energieopwekkende schommels kregen een prominente plek op station Utrecht Centraal en dat vergrootte de zichtbaarheid nog meer. Reizigers van alle leeftijden genoten van een ontspannen speelpauze in hun dag, terwijl ze tegelijkertijd hun telefoon oplaadden. Duizenden gebruikers deelden elke dag hun positieve ervaring op sociale media. De schommels kwamen dankzij de aandacht op sociale media al in de eerste week flink in de spotlights te staan. Daarna stak Play for Power de digitale grenzen van ons land over. Miljoenen mensen maakten kennis met de speelse en creatieve manier om telefoons op te laden. Van Alaska tot Maleisië en van Japan tot Zweden; over de hele wereld genoot men van de schommels. Play for Power stond op elke nieuwssite en op iedereens tijdlijn en was ontzettend populair bij miljoenen mensen die nog nooit op deze schommel hadden gezeten. De innovatie heeft uiteindelijk meer dan 45 miljoen mensen bereikt!

Play for Power is zo succesvol gebleken bij het publiek, dat de energieopwekkende schommels inmiddels langs alle grote stations in Nederland reizen en ID310 aanvragen krijgt uit de hele wereld om de innovatie te huren of kopen. Nederlandse Spoorwegen (NS) – eerste klant van de innovatie – noemt Play for Power de ideale combinatie van een duurzaam object dat zowel plezier als praktische waarde toevoegt aan de dag van een reiziger.
Bijdrage aan een betere wereld Play for Power verbetert de beleving in openbare ruimtes op een positieve en ontspannende wijze. Door de toevoeging van plezier en beweging aan de customer journey van reizigers, draagt de innovatie bij aan het welzijn van haar gebruikers. Jong en oud wordt gestimuleerd om te bewegen en ontvangt daar ook nog eens een fijne beloning voor: stroom voor je mobiele telefoon. Play for Power inspireert gebruikers wereldwijd om zelf duurzame stroom op te wekken en toont direct aan dat duurzaamheid leuk kan zijn. De innovatie is de perfecte combinatie van functionaliteit en fun. Tijd om te spelen is overigens nooit verspild!
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Creativiteit is in onze optiek een bestaand element pakken en daar iets nieuws aan toevoegen, zodat mensen de innovatie gemakkelijk herkennen en gebruiken, maar tegelijkertijd geprikkeld worden omdat het nieuw en verfrissend is. Play for Power is hier een perfect voorbeeld van! De techniek om energie op te wekken middels beweging is niet nieuw, maar de toepassing van deze techniek op schommels in combinatie met het opladen van telefoons is uniek en nog nooit eerder gezien. Dit blijkt ook uit de gigantische media-aandacht die de innovatie wereldwijd heeft ontvangen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact