Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Hinova

Het VentilationJet Systeem

Bedrijfsnaam Hinova
KvK Nummer 75078279
Website www.hinova.nl
Beschrijving onderneming Wij zijn Hinova, innovators in horticulture. Wij bieden duurzame, vernieuwende oplossingen voor een optimaal kasklimaat in de glastuinbouw.
Naam innovatie Het VentilationJet Systeem
Beschrijving innovatie Het doel van het VentilationJet systeem is om met gesloten schermdoek te kunnen ventileren. Het VentilationJet systeem zuigt lucht boven het scherm vandaan en blaast dit in de teeltruimte onder het schermdoek. Tevens werkt het systeem als een verticaal recirculatie systeem, waardoor dit een multifunctioneel systeem betreft.
Website innovatie https://youtu.be/eVJmdaRGm7E
Noodzaak en belang van deze innovatie In de glastuinbouw is de potentiële impact bij zowel de sierteelt als de groenteteelt groot. Wij bieden de mogelijkheid om met het VentilationJet systeem een stabiel klimaat in de kas te creëren. Zelfs met gesloten doek!
Bijdrage aan een betere wereld De beschikbaarheid van voldoende en veilig eten is een belangrijke uitdaging in de moderne glastuinbouw. Het bestrijden van ziektes in de kassen blijft een groot probleem, de glastuinbouw heeft behoefte aan efficiënte hulpmiddelen die de weerbaarheid van de planten verder versterkt. Bovendien zorgt de voortdurend toenemende vraag naar voedsel voor meer uren in belichte teelt. Samen met Hinova zorgt de teler ervoor dat de kas een gelijkmatig klimaat heeft met gesloten scherm. Ook de teler heeft minder last van restricties omtrent lichtuitstoot.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het VentilationJet systeem heeft een unieke kwaliteit en capaciteit. Daarnaast is de methode van installatie unieke en gebruikt het systeem enkel energiezuinige motoren. Daarnaast is het tot voor kort niet mogelijk voor de teler om met de schermen gesloten te kunnen houden tijdens het telen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact