Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Hemdvoorhem

Groene retourzendingen

Bedrijfsnaam Hemdvoorhem
KvK Nummer 64100367
Website https://www.hemdvoorhem.nl/
Beschrijving onderneming Specialist in strijkvrije overhemden. Tevens one stop shop voor alles omtrent herenkleding en accessoires.
Naam innovatie Groene retourzendingen
Beschrijving innovatie Klanten van de webshop Hemdvoorhem.nl worden verzocht om bij een retourzending, zijn of haar ongebruikte mobieltje mee te zenden. In ruil wordt hiervoor een tegoedbon aangeboden.

Website innovatie https://www.hemdvoorhem.nl/fairgoldfound...
Noodzaak en belang van deze innovatie Goede doelen zoals de Fair Gold Foundation gebruiken oude mobieltjes om daar de waardevolle metalen uit te halen. Fair Gold Foundation recyclet het goud dat gewonnen wordt uit de mobieltjes. De inkomsten die hieruit voortvloeien gaan naar lokale samenwerkingspartners die het regenwoud beschermen.
Bijdrage aan een betere wereld Veel mensen hebben nog mobieltjes en andere gadgets die niet meer gebruikt worden thuis. Deze kunnen nuttiger ingezet worden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn in supermarkten en andere publieke locaties wel reeds verzamelpunten waar mensen oude gadgets kunnen achterlaten. Het probleem is alleen dat mensen tijdens het bezoeken van de supermarkt hun oude mobieltje doorgaans niet bij zich hebben, of deze vergeten mee te nemen. Hemdvoorhem is de eerste webshop van Nederland, wellicht zelfs de eerste webshop van Europa of de wereld, die retourzendingen inzet om oude niet meer in gebruik mobieltjes voor een goed doel uit de lade te krijgen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact