Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Hable Accessiblity

Hable Braille toetsenbord

Bedrijfsnaam Hable Accessiblity
KvK Nummer 73566861
Website iamhable.com
Beschrijving onderneming Hable Accessibility is een startup dat een braille interface device voor smartphones heeft ontwikkeld. Dit is een apparaat waarmee mensen die blind zijn gemakkelijk hun smartphone kunnen gebruiken. Hable heeft sinds het oprichten de Philips Innovation Award - Rough Diamond Award, een Gerard & Anton award en het European Venture programm gewonnen.
Naam innovatie Hable Braille toetsenbord
Beschrijving innovatie Een braille toetsenbord met acht knoppen waarmee zowel tekst getypt kan worden als de gehele smartphone. Doordat het apparaat gebruik maakt van braille kunnen mensen er gelijk mee overweg, zonder eerst een geheel nieuw systeem te leren. Het apparaat is enorm compact en past gemakkelijk in de broekzak.
Website innovatie hable.info
Noodzaak en belang van deze innovatie Het braille toetsenbord is het eerste in de wereld speciaal gericht op smartphones. Dankzij deze innovatie kunnen straks wereldwijd mensen die blind zijn hun smartphone met gemak gebruiken. De reacties van klanten zijn nu zeer positief.
Bijdrage aan een betere wereld De innovatie heeft een enorme sociale impact. Dankzij deze innovatie kunnen mensen met een beperking beter gebruik maken van de huidige technologie├źn. Verder, is het plan ook om deze innovatie wereldwijd beschikbaar te maken. Momenteel wordt er al gewerkt aan verschillende samenwerkingen met wereldwijde NGO's.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het Braille toetsenbord voor smartphones is de eerste in de wereld en daarmee erg uniek.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact