Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Hable Accessiblity

Hable One

Bedrijfsnaam Hable Accessiblity
KvK Nummer 73566861
Website iamhable.com
Beschrijving onderneming Hable Accessibility is een startup die de nieuwste technologieën toegankelijk maakt voor mensen met een visuele beperking. Met als eerste product een smartphone toetsenbord voor mensen met een visuele beperking. Hable heeft sinds het oprichten de Philips Innovation Award - Rough Diamond Award, een Gerard & Anton award, het European Venture programme en de General Student Entrepreneurship Award gewonnen.
Naam innovatie Hable One
Beschrijving innovatie Een smartphone toetsenbord met acht knoppen waarmee de gehele smartphone bestuurd kan worden. Dus zowel voor het typen van berichten als voor intern navigeren door de smartphone. Doordat het apparaat gebruikt maakt van braille kunnen mensen er gelijk mee over weg, zonder eerst een geheel nieuw systeem te leren. Voor mensen die geen braille kennen is een speciaal ‘onboarding program’ waardoor zij nog binnen een dag met het toetsenbord aan de slag kunnen. De Hable One connect met de smartphone via Bluetooth en past gemakkelijk in een broekzak.
Website innovatie Iamhable.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Dit toetsenbord is uniek doordat het zich alleen richt op smartphones. Alternatieven in deze markt koste al snel 10 of 20 keer zo veel. Dankzij deze innovatie kunnen straks wereldwijd mensen die blind zijn hun smartphone met gemak gebruiken en hierdoor een meer autonoom bestaan lijden. Het product is al met meer dan 200 verschillende mensen getest en de reacties zijn veelbelovend.
Bijdrage aan een betere wereld De innovatie heeft een enorme sociale impact. Dankzij deze innovatie kunnen mensen met een visuele beperking beter gebruik maken van de huidige technologieën. Verder, is het plan ook om deze innovatie wereldwijd beschikbaar te maken. Momenteel wordt er al gewerkt aan verschillende samenwerkingen met wereldwijde NGO's.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het design van de Hable One is uniek, er bestaat geen zelfde product. Door het compacte ontwerp, geeft het meer mobiliteit dan welke ander product dan ook.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact