Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

H4A Infratechniek BV

Bioway

Bedrijfsnaam H4A Infratechniek BV
KvK Nummer 21010976
Website www.h4a.nl
Beschrijving onderneming Kernactiviteiten H4A Infratechniek B.V.
Aanleg en onderhoud van infrastructuur vormt één van de kernactiviteiten van H4A Infratechniek B.V. Van complexe (integrale) infraprojecten tot lokale wegen en/ of terreinen van particulieren. Al ruim 50 jaar zijn wij actief in het aanleggen en onderhouden van wegen en bedrijventerreinen, oppervlaktebehandelingen (slijtlagen), rioleringswerkzaamheden, (binnenstedelijke) reconstructies, bermoplossingen en het bouw- en woonrijp maken van terreinen. Daarnaast produceren we in onze eigen asfaltcentrale zelf asfalt in diverse hoogwaardige kwaliteiten.
Naam innovatie Bioway
Beschrijving innovatie Binnen de bouwbranche speelt duurzaam ondernemen een steeds grotere en belangrijkere rol. H4A ontwikkelde daarom een duurzaam type asfalt dat 50% groener is dan normaal : Bioway. De fossiele grondstof in dit product is vervangen door een biologische binder, lignine, restmateriaal dat afkomstig is uit de duurzame bosbouw. Lignine als bindmiddel biedt vele voordelen. Zo wordt het asfalt bij een lagere temperatuur geproduceerd en is er sprake van 20% minder CO2 uitstoot. Ook de weggebruikers en omgeving kunnen de voordelen ervaren. Bioway heeft zowel een lagere rolweerstand als een lagere geluidsproductie.
Website innovatie www.yourbioway.com
Noodzaak en belang van deze innovatie De fossiele grondstof in dit product is vervangen door een biologische binder hierdoor reduceren we de CO2 uitstoot met 20%. Ook de weggebruikers en omgeving kunnen de voordelen ervaren. Bioway heeft zowel een lagere rolweerstand als een lagere geluidsproductie. Iedereen maak dagelijks onbewust gebruik van asfalt. Met Bioway is het duurzaamste en groenste asfalt en zorgen we samen voor 20% minder CO2 uitstoot. Hiermee levert de innovatie een een bijdrage aan de klimaatdoelen van Parijs.
Bijdrage aan een betere wereld Iedereen maak dagelijks onbewust gebruik van asfalt. Bioway is het duurzaamste en groenste asfalt en zorgen we samen voor 20% minder CO2 uitstoot. Hiermee levert de innovatie een een bijdrage aan de klimaatdoelen van Parijs.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De infrabouw is van origine een traditionele branche. Wij zijn echter al 5 jaar experimenteren en testen aan het uitvoeren om ook in deze sector een duurzaam en innovatief product te ontwikkelen dat tevens een bijdrage levert aan de klimaatdoelen van Parijs. Met Bioway doen we dit zeker. Het is nog uniek in de wereld en heeft miljoenen gebruikers die er onbewust dagelijks gebruik van maken. “The new black is, 50 % greener!”

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact