Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Green Planet

Green Planet: Best of both worlds

Bedrijfsnaam Green Planet
KvK Nummer 04086246
Website https://greenplanet.nl
Beschrijving onderneming Green Planet biedt steeds de keuze uit ‘the best of both worlds’. De basis van Green Planet is een state-of-the-art tankstation voor traditionele en duurzame brandstoffen, waarbij de laatste groep zich sterk ontwikkelt en steeds belangrijker wordt. Schoner en bewuster rijden is de basis.

Bij de bouw van de inspirerende locatie met de zowel van buiten als van binnen opvallend vormgegeven ‘dome’ is gebruik gemaakt van duurzame materialen. De eigen windmolens voorzien voor een belangrijk deel in de benodigde energie van Green Planet. SIGHT Landscaping heeft het vegetatiedak van Green Planet aangelegd. De sedum-kruidenvegetatie is door middel van hydroseeding op het dak aangebracht.

BEST OF BOTH WORLDS
Green Planet is steeds op zoek naar de juiste balans. De balans tussen fast en slow en de balans tussen traditionele en duurzame brandstoffen. Green Planet biedt steeds de keuze uit ‘the best of both worlds’. Bij het tanken en ook bij onze horeca. Kiest u voor een door u zelf samengestelde verse salade uit de saladebar of liever een Kwekkeboom? Bij Green Planet is de keuze aan u!
Naam innovatie Green Planet: Best of both worlds
Beschrijving innovatie Green Planet staat voor ‘today for tomorrow’. Dit houdt in dat wat zij vandaag de dag doen, betekenis heeft voor de dag van morgen. De klant kan hierbij zelf de keuze maken tussen fossiele of duurzame brandstoffen. Dit noemen wij “the best of both worlds”.

Schoner en bewuster rijden is de basis bij Green Planet. Dat merk je en dat voel je. Het concept biedt een oplossing om zoveel mogelijk obstakels voor het tanken van duurzame brandstoffen weg te nemen, zodat de overstap naar een duurzamer alternatief haalbaar én betaalbaar is. Door de innovatieve kentekencheck, die automatisch plaatsvindt bij het binnenrijden op het terrein, kunnen klanten direct zien of duurzaam tanken mogelijk is voor hun auto.

Naast het helpen van de klant bij het in kaart brengen van de mogelijkheden, biedt de prijs een laatste zet richting een duurzaam alternatief. Zo ligt de prijs van duurzame brandstoffen minimaal één cent onder de huidige Shell brandstofprijs. In het geval van Green Planet is het dus zelfs goedkoper om te rijden op duurzame brandstoffen dan op reguliere brandstoffen, daarnaast krijgt u bij iedere tankbeurt van duurzame brandstoffen een gratis kopje koffie bij iedere tankbeurt ter waarde van €1,60

Bij de bouw van de inspirerende locatie met de zowel van buiten als van binnen opvallend vormgegeven ‘dome’ is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Het valt perfect binnen de omgeving door zijn natuurlijke en ecologische uitstraling. De eigen windmolens voorzien voor een deel in de benodigde energie van Green Planet en een vegetatiedak van sedum-kruidenvegetatie zorgt deels voor isolatie en een groene uitstraling van het gebouw.

Het vooruitstrevende aan Green Planet, is dat het van een high convenience multi-fuel tankstation betreft, waarbij ook tevens de wachttijden nuttig kunnen worden ingevuld. Zo valt er een zo efficiënt mogelijke combinatie te maken tussen tanken, flexwerken, vergaderen, lunchen en onthaasten. Green Planet is gegroeid tot een plek die vraagt naar nadere verkenning, een plek met een uitnodigend en open karakter waar je graag samenkomt en graag langer wil blijven.

Hier stopt het nog niet, integendeel. Green Planet is volop bezig met het kijken naar de toekomst en de groeimogelijkheden zijn enorm. Green Planet zal gaan fungeren als proeftuin voor meerdere innovatieve projecten. Zoals High Power Charging voor vrachtwagens en auto’s, waterstof tanken voor vrachtwagens en het introduceren van een betalingsmethodiek voor elektrisch laden op basis van reguliere betaalmiddelen zoals met pin, cash of creditcard enz.

Op den duur zal uitbreiding plaatsvinden naar meer vrijetijdsbesteding binnen het terrein van Green Planet. Er zullen overnachtingsmogelijkheden voor chauffeurs worden gerealiseerd en een avonturenbos met accommodaties. Green Planet heeft het concept van het traditionele tankstation geïnnoveerd naar een multifunctioneel tankstation waarbij vrije tijd en werk perfect samenvallen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Het verkopen van de duurzame brandstoffen levert een essentiële bijdrage aan de groene groei en stimulering van de verduurzaming van transport in Nederland. De consument wordt bewust gemaakt van de mogelijkheden tot het reduceren van uitstoot door een toereikend concept waar het unieke aanbod van duurzame brandstoffen betaalbaar zijn.
Door meer faciliteiten te bieden, hoeven er minder mobiliteitsbewegingen te worden gemaakt, wat tevens reducerend werkt op de uitstoot.

Green Planet is een benodigd ingrediënt in de keten naar de verduurzaming van de economie/maatschappij
Bijdrage aan een betere wereld Door de combinatie van ons uitgebreide aanbod van duurzame brandstoffen en onze aandacht voor voorlichting, streven we naar een toename in het gebruik van duurzame brandstoffen met als doel een toename van duurzame mobiliteit en daardoor een gezondere leefomgeving.

Green Planet maakt zich hard voor de volgende Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s):
• SDG 7: Betaalbare en duurzame energie
- Green Planet wekt een deel van haar eigen energie op door windmolens, hier zal in de toekomst een reeks aan zonnepanelen worden toegevoegd.
- Al onze duurzame energiedragers zijn minimaal 1 cent goedkoper dan de fossiele variant
• SDG 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
- Green Planet is een onmisbare schakel. Zij zorgt er niet alleen voor dat vervoer van A naar B kan gaan, zij doet er alles aan om dit zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.
• SDG 13: Klimaatactie
- Met het aanbieden van duurzame brandstoffen probeert Green Planet de impact van klimaatverandering door uitstoot van schadelijke emissies te beperken.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is een uniek concept die voortdurend mee evolueert in de duurzame vraag behoeften vanuit de maatschappij. Green Planet loopt voorop in het aanbod van meer duurzamere alternatieven.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact