Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

GiantLeaps

GiantLeaps Impact Tool

Bedrijfsnaam GiantLeaps
KvK Nummer 75055120
Website www.giantleaps.nl
Beschrijving onderneming De voedselindustrie is verantwoordelijk voor een derde van alle broeikasgassen die wereldwijd worden uitgestoten. Eten is dan ook het onderwerp waar we als individu in Nederland de grootste impact maken. Wat je kiest om dagelijks te eten, is dus jouw belangrijkste keuze om jouw footprint te verlagen.

GiantLeaps zet de klimaatimpact van eten letterlijk op de kaart. Door voor chefs, evenementen, cateraars en hun gasten inzichtelijk te maken wat de impact van hun keuze is, draagt GiantLeaps bij aan de transitie naar duurzame eetpatronen.
Naam innovatie GiantLeaps Impact Tool
Beschrijving innovatie De Impact Tool is een door GiantLeaps zelf ontwikkelde online tool voor restaurants en evenementen om de klimaatimpact van het eten dat zij serveren te meten en te managen.

Aan de hand van recepturen en inkoopgegevens wordt de klimaatimpact per gerecht en per bezoeker berekend. De doelstellingen van het Parijsakkoord gelden hierbij als maatstaf voor de beoordeling hoe 'goed' een score is.

Het overzichtelijke dashboard laat zien welke producten in welke mate bijdragen aan de score. Hierdoor is het makkelijk te zien welke stappen leiden tot een nog lagere belasting op het klimaat.
Website innovatie www.giantleaps.nl/whatwedo
Noodzaak en belang van deze innovatie De proefversie van de GiantLeaps Impact Tool is in 2018 gebruikt om het eerste klimaatneutrale restaurant van Nederland te realiseren.

Sindsdien is de tool niet meer weg te denken uit de (bedrijfs)catering en wordt deze ook ingezet voor event catering en bij festivals.

Door de GiantLeaps Impact Tool is het eindelijk mogelijk om op een laagdrempelige manier de klimaatimpact van de horeca te beheersen én om hier duidelijk over te communiceren met opdrachtgevers en gasten.
Bijdrage aan een betere wereld De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat eten het onderwerp is waar zij de grootste impact hebben op ons klimaat. Dit maakt het ook het onderdeel waar de grootste winst te behalen is. Zeker omdat wij meerdere keren per dag kunnen kiezen wat het is dat wij eten.

De GiantLeaps Impact Tool laat zien dat klimaatvriendelijk eten echt niet betekent dat er alleen nog rauwe wortels gegeten mogen worden. Tegelijkertijd zet zij steeds meer cateraars, evenementen, restaurants en chefs ertoe aan om gerechten te serveren die beter zijn voor het klimaat. Het publiek haalt weer inspiratie uit deze lekkere gerechten, en zo zetten we allemaal kleine stapjes richting klimaatvriendelijk eten als de norm. En iedereen weet: Veel kleine stapjes leiden tot GiantLeaps.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De GiantLeaps Impact Tool is de eerste en enige in zijn soort in Nederland.

Naast de door GiantLeaps opgebouwde uitgebreide database van klimaatimpact van voedingsmiddelen waar de Impact Tool op draait, speelt communicatie een grote rol.

GiantLeaps laat door middel van positieve communicatie zien wat er allemaal kan en wat de winst is van keuzes die beter zijn voor het klimaat. Zonder belerend te zijn of met vingertjes te wijzen.

Die combinatie van keiharde data en onderzoek met laagdrempelige, positieve en vrolijke communicatie maakt GiantLeaps en haar Impact Tool uniek.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact