Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Gameye BV

Gameye-API

Bedrijfsnaam Gameye BV
KvK Nummer 69742987
Website www.gameye.com
Beschrijving onderneming Gameye werd in 2017 opgericht door ondernemers Denise Helderop, Elmer Bulthuis, Ralph Heersink en Sebastiaan Heijne.
Gameye ontwikkelt technologie, die Gamestudios helpt het aantal spelers van online games makkelijk te kunnen verhogen, waar dan ook in de wereld. Het is voor alle vier een passie-project, waar ze met veel energie aan werken.

Sinds 2017 is het Nederlandse bedrijf uitgegroeid tot acht vaste medewerkers, die grotendeels vanuit Rotterdam en Utrecht werken, maar er werken ook collega’s vanuit de UK, Duitsland en Italië. Verder hebben wij nog constant tussen de 5 en 10 mensen in dienst over de hele wereld, die zich bezig houden met het ontwikkelen van onze technologie en Business Development.

Gameye heeft in 2018 een investering van 1,6 miljoen dollar kunnen realiseren en op basis van onze vooruitgang hebben we net een tweede investeringsronde van 2,4 miljoen dollar afgerond. Met partners als Microsoft, Tencent en meerdere Gamestudios hebben wij in korte tijd grote namen weten te overtuigen van onze technologie en manier van aanpak.
Naam innovatie Gameye-API
Beschrijving innovatie Gameye helpt Gamestudios in de hele wereld Game Sessions voor online spellen te scaleren en dicht bij de spelers op te zetten. Dit doen wij met onze in-house ontwikkelde eigen technologie, die al tijdens de ontwikkeling van Gamestudios in Games wordt integreert.

Makkelijk gezegd zorgen wij ervoor dat de spelervaring van spelers niet achteruit gaat tijdens het spelen van een online video game, ook als het game ineens heel veel spelers moet faciliteren. Door het gebruiken van onze technologie is het dus mogelijk de spelersaantallen on-demand met grote aantallen te verhogen.

Dit bespaart kosten, omdat niet constant resources beschikbaar gehouden moeten worden, maar kunnen worden gebruikt als ze nodig zijn. Daarnaast werken wij met partners uit de hele wereld en zorgen wij ervoor dat de nodige resources dicht bij de speler beschikbaar zijn, wat dingen als vertraging of een slechte spelervaring voorkomt.
Website innovatie www.gameye.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Gamen is niet meer weg te denken uit het huidige, dagelijkse leven. Juist in tijden van Covid-19 is de gaming sector enorm gegroeid, omdat mensen thuis naar mogelijkheden zoeken zich te vermaken. Online spellen spelen met vrienden is juist een onderdeel van de gaming markt, welke bovengemiddeld aandacht krijgt, omdat het niet alleen entertainment, maar ook sociaal contact biedt. Via voice chat is het nog steeds mogelijk contact te houden en samen online avonturen te beleven.

Het aantal spelers inschatten is voor ontwikkelaars cruciaal. Tijdens de lancering van een spel zijn er meer resources nodig dan gemiddeld. Maar ook na een persbericht of na aandacht van een influencer/youtuber kunnen games in keer heel veel spelers verwachten. Als de ontwikkelaar dan niet voorbereid is zijn lag (vertraging) of zelfs het niet kunnen spelen van de game de gevolgen. Natuurlijk rampzalig voor een bedrijf, omdat de doelgroep heel snel met iets anders bezig is, als het game of de ervaring hun niet bevalt.

Gameye zorgt ervoor dat er geen problemen tijdens verwachte of onverwachte groei van spelers. We scaleren, zoals het nodig is, waar het nodig is.
Bijdrage aan een betere wereld Te zeggen dat wij een positieve impact hebben op de maatschappij is misschien wat ver gezocht. Als je gamen als sociaal hobby bekijkt, vooral in deze tijden, dragen we zeker wel eraan bij dat dit hobby de juiste basis heeft, om goed te draaien.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Omdat wij het probleem van online multiplayer scaling met onze eigen technologie oplossen, zijn wij zeker nieuw en origineel. Er zijn natuurlijk manieren in de sector, die zich met hetzelfde probleem bezig houden, maar we durven te zeggen dat wij de meest kost effectieve en de meest makkelijk te gebruiken manier hebben ontwikkelt om de sector van online gaming vooruit te helpen. Omdat alles in-house gebeurd zijn we ook enorm flexibel en kunnen we onze tech binnen no-time aan de eisen van de zich constant ontwikkelende markt aanpassen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact